Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025

Πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Τι έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής

VELKOULESKOU-NTELIA

Η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Απριλίου, εκτιμούν κυβερνητικές πηγές, όπως προκύπτει μετά από τη σημερινή συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, η αξιολόγηση θα πρέπει να έχει κλείσει ως τότε, καθώς στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των δανειστών θα αποχωρήσουν από την Αθήνα για να συμμετάσχουν στην εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το ίδιο στέλεχος τόνισε ότι οι δανειστές συμφωνούν πως η Ελλάδα θα πρέπει να προσδιορίσει μέτρα ύψους 3% του ΑΕΠ και όχι 4,5% του ΑΕΠ που ζητούσε το ΔΝΤ.

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχει δυσκολία σχετικά με τα φορολογικά μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος εκτίμησε ότι αν υπάρξει συμφωνία σε ασφαλιστικό και δημοσιονομικά μέτρα, ουσιαστικά θα έχει κλείσει και η αξιολόγηση.

Σε ερώτηση αν τον ανησυχούν οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, για τη νέα ρύθμιση του ελληνικού χρέους, εξέφρασε τον προβληματισμό του, αλλά σημείωσε ότι θα πρέπει να προχωρήσει γιατί το επιδιώκει το ΔΝΤ.

By