Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Πότε θα πληρώνουμε τους φόρους μας με κάρτα απευθείας στο Taxis

Μπορεί οι πρώτες εξαγγελίες για την απευθείας πληρωμή φόρων με πιστωτική και χρεωστική κάρτα μέσω του Taxisnet να έγιναν το 2012, ωστόσο το εγχείρημα θα λάβει σάρκα και οστά πέντε χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα μέσα στο Σεπτέμβριο του 2017.

Αν και το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έθετε την 31η Ιουλίου 2017 ως καταληκτική προθεσμία για την υλοποίηση του έργου των απευθείας πληρωμών φόρων μέσω Taxisnet, τεχνικής φύσης ζητήματα παρέτειναν για λίγες εβδομάδες την ενεργοποίηση της σχετικής ερφαμογής.

Έτσι, η εφαρμογή θα δοθεί σε παραγωγική λειτουργία το Σεπτέμβριο, όταν οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Μέσω της εφαρμογής, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να χρεώνουν απευθείας την κάρτα τους για την πληρωμή των φόρων, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

Με τον τρόπο αυτόν αναμένεται να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των υπερεισπράξεων που οφείλεται και στο γεγονός ότι πολλοί φορολογούμενοι κάνουν λάθος στην ταυτότητα οφειλής κατά την εξόφληση των υποχρεώσεων τους προς την εφορία. Με το νέο τρόπο πληρωμής οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να αναπαράγουν την ταυτότητα οφειλής και έτσι εκτιμάται ότι θα αποφευχθούν τα λάθη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By