Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

ΠΟΥ: Αυξάνονται τα κρούσματα Έμπολα

Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 8.981 άνθρωποι σε 22.495 καταγεγραμμένα κρούσματα

ebola

Ο αριθμός νέων κρουσμάτων του ιού Έμπολα, αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε εβδομαδιαία βάση εντός του 2015 και στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής, όπου έχουν καταγραφεί έως τώρα οι περισσότερες περιπτώσεις θανάτων, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η Σιέρα Λεόνε αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα. Από τα συνολικά 124 νέα κρούσματα, στη χώρα εντοπίστηκαν τα 80, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Στη Γουινέα καταγράφηκαν 39 περιπτώσεις, ενώ στη Λιβερία μόλις πέντε.

«Η εμφάνιση νέων κρουσμάτων της νόσου σε εβδομαδιαία βάση αυξήθηκε και στις τρεις χώρες, για πρώτη φορά φέτος» ανέφερε στην τελευταία του ενημέρωση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο διεθνής υγειονομικός οργανισμός θεωρεί ότι η απροθυμία των μικρών κοινοτήτων να δεχτούν τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες αρωγής, όπως επίσης η αυξανόμενη γεωγραφική εξάπλωση της νόσου στη Γουινέα και η εκτεταμένη μετάδοση στη Σιέρα Λεόνε, παραμένουν «σημαντικές προκλήσεις» για τον τερματισμό της επιδημίας.

Σημειώνεται από την τον Δεκέμβριο του 2013, όταν ξέσπασε η επιδημία του ιού Έμπολα σε εννέα κράτη της δυτικής Αφρικής, έχουν χάσει τη ζωή τους 8.981 άνθρωποι σε 22.495 καταγεγραμμένα κρούσματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By