Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Πούτιν: «Η κρίση θα συνεχιστεί έως ότου οι Ουκρανοί οι ίδιοι συμφωνήσουν μεταξύ τους»

«Οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να ακούσουν τους πολίτες τους»

poutin

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί ότι η κρίση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί εφόσον τα διάφορα κόμματα της χώρας αυτής δεν καταλήγουν σε συμφωνία, δύο ημέρες πριν από την τετραμερή σύνοδο κορυφής στο Μίνσκ της Λευκορωσίας.

Σε συνέντευξή του στην κρατική αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο Ρώσος Πρόεδρος δηλώνει «είναι σαφές ότι η κρίση θα συνεχιστεί έως ότου οι Ουκρανοί οι ίδιοι συμφωνήσουν μεταξύ τους». Όπως ανέφερε επίσης ο επικεφαλής του Κρεμλίνου «οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να ακούσουν τους πολίτες τους, να βρουν μια κοινή γλώσσα και να πετύχουν μια συμφωνία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη χώρα».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ καθώς και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο έχουν προγραμματίσει συνάντηση στο Μινσκ της Λευκορωσίας την Τετάρτη, αλλά ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους προειδοποίησε και μέσω της συνέντευξής του ότι μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για «ορισμένα σημεία» του ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία. Αν και η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στη σύγκρουση της Ουκρανίας, το Κίεβο και οι δυτικές χώρες θεωρούν ότι υποστηρίζει στρατιωτικά τους αντάρτες και αναπτύσσει τακτικές της μονάδες στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Αίγυπτο για επίσημη διήμερη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Αιγύπτιου ομολόγου του Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By