Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Πούτιν: Τα οικονομικά προβλήματα προκαλούνται από εξωτερικούς παράγοντες

«Παρά τη θυελλώδη κατάσταση στις αγορές, τα ρωσικά έσοδα θα είναι υψηλότερα των εξόδων της»

putin_cia

Σε εξωτερικούς παράγοντες απέδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, την πίεση που υφίσταται η ρωσική οικονομία, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι το ρωσικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6%-0,7% στο δεκάμηνο.

Συγκεκριμένα, η εφ” όλης της ύλης συνέντευξη του Πούτιν την Πέμπτη ξεκίνησε με εκτενή αναφορά στα οικονομικά στοιχεία. «Παρά τη θυελλώδη κατάσταση στις αγορές, τα ρωσικά έσοδα θα είναι υψηλότερα των εξόδων της» είπε, επισημαίνοντας επίσης ότι η ρωσική Κεντρική Τράπεζα έχει αναλάβει τις σωστές πρωτοβουλίες.

«Η ανατίμηση του ρουβλίου είναι αναπόφευκτη» διαβεβαίωσε ο ρώσος πρόεδρος, λέγοντας επίσης πως η Κεντρική Τράπεζα «δεν θα εξαντλήσει απερίσκεπτα τα αποθεματικά της».

Η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε στενωπό ενώ το ρούβλι κινείται σε χαμηλά ετών, αλλά η δημοτικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στο 80% -έστω κι αν η δυσφορία για την οικονομία όπως και τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις ενισχύεται, κυρίως στη Μόσχα.

Σε δημοσκόπηση του αμερικανικού Associated Press και του κέντρου ερευνών NORC, το 81% των Ρώσων εμφανίζονται να υποστηρίζουν αρκετά ή πολύ τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η δυσφορία για την κατάσταση της οικονομίας όμως είναι απτή, ιδιαίτερα στη Μόσχα όσον αφορά τις κυρώσεις λόγω Ουκρανίας.

Έξι στους δέκα Μοσχοβίτες δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί από τις κυρώσεις και ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό αποτιμά την οικονομική του κατάσταση χειρότερη από ό,τι πριν από τρία χρόνια. Στην επαρχία ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά, με λιγότερους από τους μισούς να απαντούν το ίδιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By