Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής-παράδοσης στο ΥΠΕΞ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέδωσε στον Νίκο Κοτζιά

28_03275264a.

Πριν λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής-παράδοσης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέδωσε στον νέο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Χαίρομαι που γυρίζω πίσω, σε φίλους και συνεργάτες, σημείωσε ο κ. Κοτζιάς κατά την παραλαβή του υπουργείου.

Ο νέος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τόνισε ότι ήταν επί χρόνια υπάλληλος του ΥΠΕΞ δίνοντας εξετάσεις και κάλεσε του υπαλλήλους να έχουν κριτική σκέψη και να μην μένουν σε γραφειοκρατική στάση. «Θέλω σκέψη και ιδέες για καλύτερους τρόπους που θα βελτιώσουν τις συνθήκες του λαού», υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς.

Μάλιστα, ο κ Βενιζέλος παρενέβη στην ομιλία του καθώς ο κ. Κοτζιάς έστειλε μήνυμα προς τους Ευρωπαίους λέγοντας ότι «προσπάθησαν πολλοί να μας φέρουν προτετελεσμένων πριν καν ορκιστούμε κυβέρνηση. Όποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους θα μας κάνει να παραιτηθούμε από τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές γελιέται».

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών απάντησε με έντονο ύφος ότι εγώ όσο ήμουν στο υπουργείο δεν δεχθήκαμε καμία παρέμβαση.«Ποτέ η Ελλάδα δεν δέχθηκε ούτε ένα λεπτό πίεση στο όνομα της οικονομικής πολιτικής» και συμπλήρωσε ότι τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δεν σχετίζονται με ζητήματα οικονομίας.

«Εύχομαι στη νέα κυβέρνηση να μη ζήσει κάτι αντίστοιχο με εμάς», αναφερόμενος στο χρέος και τη διαπραγμάτευση το 2012 και ευχήθηκε ο κ. Βενιζέλος να φέρει κάτι καλύτερο για τη χώρα και όχι χειρότερο.

Ο κ. Κοτζιάς πήρε το λόγο επισημαίνοντας σε ήρεμο τόνο για αυτό καλούμε όλους για ιδέες και κριτική σκέψη για να συμβάλλουμε στο γενικότερο καλό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By