Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Πράκτορας του Πούτιν ο Τράμπ;

Αυτό αναφέρει τουλάχιστον πρώην επικεφαλής της CIA

epa04803127 US businessman Donald Trump gestures after announcing that he is running to be president of the United States during an event at Trump Tower in New York, New York, USA, 16 June 2015. Real estate mogul and reality television star Donald Trump said he is running for US president. Trump, who has toyed with seeking the nation's highest elected office for years, dismissed the 11 other Republican candidates seeking the centre-right party's nomination for the 2016 presidential elections by declaring that politicians cannot solve the US' economic problems. Trump is the 12th candidate for the Republican nomination and despite his widespread name recognition is not considered a serious contender by political observers.  EPA/JUSTIN LANE

Ο Μάικλ Μορέλ, πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA, χαρακτήρισε για άλλη μία φορά τον Ντόναλντ Τραμπ, «ακούσιο πράκτορα» του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, στην εκπομπή του CNN “State of the Union,” που παρουσιάζει ο Τζέικ Τάπερ.

«Ο Πούτιν θέλει να κερδίσει ο Τραμπ με αφορμή το “ρομάντζο” που έχουμε δει μεταξύ των δύο ανδρών». Ο Μορέλ που είναι υποστηρικτής της Κλίντον χαρακτήρισε τον Πούτιν «αγριάνθρωπο» και «νταή» τονίζοντας ότι, κατά τη δική του άποψη, ο Πούτιν ήταν αυτός που βρισκόταν πίσω από την υποκλοπή και τη δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει παρόμοιες μεθόδους στις χώρες που βρίσκονται περιφερειακά της Ρωσίας, αλλά και στη Δυτική Ευρώπη, στο παρελθόν.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA, έδωσε έμφαση στο σχόλιο του Τραμπ, που χαρακτήρισε τον Πούτιν «δυνατό ηγέτη», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ρωσία μπορεί να διατηρήσει τον έλεγχο της Κριμαίας, για να τονίσει ότι ο Τραμπ έχει πέσει στην παγίδα του Πούτιν.

«Ο Πούτιν δεν πιστεύει ότι η Χίλαρι Κλίντον θα είναι εύκολη με τη Ρωσία. Εκτιμά ότι θα είναι σκληρή με τη Ρωσία» δήλωσε ο Μορέλ τονίζοντας ότι κατά την εκτίμησή του, ο Πούτιν δε μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου, στις ΗΠΑ.

Τα σχόλια αυτά του Μορέλ έγιναν μία ημέρα μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα “The Washington Post” επιστολής του ιδίου και του Μάικ Βίκερς, πρώην υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ με αρμοδιότητα στα θέματα κατασκοπείας, με την οποία ασκήθηκε κριτική στα θετικά σχόλια που έχει κάνει ο Τραμπ για τον Πούτιν. Οι δύο άνδρες, τόνισαν στην επιστολή τους ότι «δεν μπορείς να είναι αξιόπιστος αρχιστράτηγος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων όταν αποδέχεσαι τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By