Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

«Πράσινο φως» από Κροατία για τη διέλευση μεταναστών προς τη Δυτική Ευρώπη

Τι αποφάσισε ο πρωθυπουργός Ζόραν Μιλάνοβιτς

metanastes600_170114

Οι μετανάστες που φθάνουν στην Κροατία, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούν να διέλθουν από τη χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη δυτική Ευρώπη, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Ζόραν Μιλάνοβιτς, επιβεβαιώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 150 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στη χώρα από τη Σερβία.

«Η Κροατία είναι απολύτως έτοιμη να λάβει ή να κατευθύνει αυτούς τους ανθρώπους εκεί που θέλουν να πάνε, που είναι προφανώς η Γερμανία ή οι Σκανδιναβικές χώρες», δήλωσε στη Βουλή ο Μιλάνοβιτς.

«Θα μπορέσουν να περάσουν μέσω Κροατίας και θα βοηθήσουμε, ετοιμαζόμαστε για αυτή την πιθανότητα», είπε.

Στο μεταξύ, ομάδα αποναρκοθέτησης, ειδοποιημένη από την κροατική αστυνομία, εστάλη στην συνοριακή περιοχή της Κροατίας όπου φθάνουν πεζή οι πρόσφυγες που διασχίζουν τα σερβοκροατικά σύνορα, εξαιτίας του κινδύνου που θέτει η ύπαρξη ναρκοπεδίων στη ζώνη, ανακοίνωσε το κροατικό Κέντρο Αποναρκοθέτησης.

«Η αστυνομία ήλθε σε επαφή μαζί μας και στέλνουμε ομάδα στη συνοριακή περιοχή της ανατολικής Κροατίας», δήλωσε αξιωματούχος του Κέντρου.

Η Ανατολική Κροατία, στη μεθόριο με τη Σερβία, υπήρξε θέατρο συγκρούσεων κατά τον πόλεμο του 1991-1995, ο οποίος οδήγησε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By