Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Premier League: Έχουν αυξηθεί οι συλλήψεις στα γήπεδα της Αγγλίας – Πιο «άτακτοι» οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ

Όπως για κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις συλλήψεις που έγιναν στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσιοποιεί κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη περίοδο τις συλλήψεις αλλά και τις τιμωρίες που επιβλήθηκαν στους φιλάθλους την ακριβώς προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Όπως προκύπτει, η σεζόν 2022/23 ήταν μια από τις πιο… άτακτες, καθώς οι συλλήψεις αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με την ακριβώς προηγούμενη. Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη σεζόν οι αρχές προχώρησαν σε 2.246 συλλήψεις οπαδών των αγγλικών ομάδων, με τους 682 να τιμωρούνται με αποκλεισμό από τα γήπεδα της χώρας. Μάλιστα, περισσότεροι από τους 200 συνελήφθησαν λόγω κατοχής ναρκωτικών επιπέδου Α, όπως είναι η κοκαϊνη.

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν και οι χειρότεροι της λίστας, καθώς 69 από τους φανατικούς των «κόκκινων διαβόλων» τέθηκαν αντιμέτωποι με διάφορες κυρώσεις. Στην 2η θέση βρίσκονται οι οπαδοί της Μίλγουολ με 66, ενώ την πεντάδα κλείνουν οι οπαδοί των Λέστερ, Μπέρμιγχαμ και Γουέστ Χαμ με 56, 54 και 52 κυρώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Daily Mail, όσοι οπαδοί ήρθαν αντιμέτωποι με τις κυρώσεις δεν θα έχουν το δικαίωμα εξόδου από την Αγγλία κατά του διάρκεια του Euro, με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να τους απαγορεύει να δώσουν το «παρών» στα γήπεδα της Γερμανίας για να στηρίξουν τα «τρία λιοντάρια».

By