Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Πριν φέρουν νέα μέτρα τάζουν χιλιάρικο από κληρώσεις αποδείξεων

Σχεδιάζεται η πρώτη κλήρωση να γίνει τον Οκτώβριο για πληρωμές με κάρτες που έγιναν τον Σεπτέμβριο, ενώ ενδέχεται τον Δεκέμβριο να γίνει μια σούπερ κλήρωση για τις συναλλαγές με κάρτες που έγιναν από Ιανουάριο μέχρι και Αύγουστο

Με 9 μήνες καθυστέρηση, αφότου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την λοταρία αποδείξεων (ν. 4446/2016) το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε την Τετάρτη στη Βουλή τροπολογία, διευκρινίζοντας ότι τα χρηματικά έπαθλα που απονέμονται με το πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων, δεν υπόκεινται σε κατάσχεση, παρακράτηση ή συμψηφισμό με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Από την άλλη, όπως συνέβη και με τον «μποναμά» που δόθηκε τον Δεκέμβριο με τον ίδιο νόμο (4446/2016), δεν διευκρινίζεται αν το ποσόν αυτό θα μετράει ή όχι στα εισοδηματικά κριτήρια για την απαλλαγή ή έκπτωση 50% από ΕΝΦΙΑ, καθώς και για την καταβολή οποιωνδήποτε άλλων προνοιακών ή οικογενειακών επιδομάτων. Καθώς όμως δεν υπολογίζονται «για σκοπούς ΕΝΦΙΑ» ούτε τα κέρδη από καζίνο, Τζόκερ, Λόττο, Στοίχημα κλπ (ενώ αντιθέτως «μετράνε» οι αποζημιώσεις απολύσεως, επιδόματα ανεργίας κλπ) πιθανότατα να μην χρειάζεται καν να εκδοθεί τέτοια διευκρίνιση.

Το έπαθλο έχει οριστεί σε 1.000 ευρώ το μήνα για 1.000 τυχερούς κάθε μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η πρώτη κλήρωση να γίνει τον Οκτώβριο για πληρωμές με κάρτες που έγιναν τον Σεπτέμβριο, ενώ ενδέχεται τον Δεκέμβριο να γίνει μια σούπερ κλήρωση για τις συναλλαγές με κάρτες που έγιναν από Ιανουάριο μέχρι και Αύγουστο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By