Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Προανακριτική Παπαγγελόπουλου: Τα κόμματα καταθέτουν κατάλογο μαρτύρων

Κατάλογο μαρτύρων που προτείνουν να κληθούν στην Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγελόπουλο, καταθέτουν τα κόμματα, ενώ θα καθοριστούν και οι πρώτοι μάρτυρες και οι ημερομηνίες κλήσης τους.

Γι’ αυτό το θέμα αναμένονται αντεγκλήσεις, καθώς, παρότι οι προτάσεις τους συγκλίνουν σε πολλά πρόσωπα, έχουν και σημαντικές διαφορές, καθώς προσέρχονται με διαφορετικό σκεπτικό

Πρώτοι θα προσκληθούν ο κ. Φρουζής και ο κ. Μανιαδάκης

Όπως αναφέρουν θα ξεκινήσουν με μικρή λίστα μαρτύρων, η οποία θα διευρύνεται στην πορεία των συνεδριάσεων.

Στη συνέχεια προτίθενται να προχωρήσουν με τους εισαγγελείς Ράικου, Αγγελή, Τσατάνη, Τουλουπάκη, Ξένη Δημητρίου και τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάνουν λόγο και για ένα πρόσωπο «κλειδί» προς επίρρωση της άποψης περί σκευωρίας και παρεμβάσεων Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη, αλλά δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποτέ θα ζητήσουν την κλήση του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί στη λογική της ύπαρξης αποκλειστικά σκανδάλου με εμπλοκή γιατρών και αξιωματούχων απορρίπτοντας κατηγορηματικά τη λογική περί σκευωρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιχειρήσει να το αποδείξει με μάρτυρες και σκοπεύει να ακολουθήσει τη ρητορική περί ύπαρξης συγκεκριμένων προσώπων που επιχείρησαν να χειραγωγήσουν τη δικαιοσύνη.

Αρχικά θα ζητήσουν να κληθούν τα 10 πολιτικά πρόσωπα – πρωταγωνιστές της υπόθεσης από μάρτυρες μέχρι πρόσωπα σε επιτελικές θέσεις όπως ο κ. Φρουζής και και ο πρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα, την περίοδο 2011-2012, Arnout Ploos Van Amstel.

Επίσης, θα καλέσουν δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, όπως τη Γιάννα Παπαδάκου, την κ. Βαξεβάνη και εκείνους της ελβετικής τηλεόρασης.

Στην αρχήθα προτείνουν να προσκληθούν πρώτοι ο κ. Φρουζής, ο Γιάννης Κουρτάκης και ο Σάμπι Μιώνης, που είχε μηνύσει την Παπαδάκου , ο οποίος είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος ΕΤΑΔ που έχει καταγγείλει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου σε συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση, με σκοπό να διερευνήσουν την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος.

Στη συνέχει θα κληθεί ο κ. Μανιαδάκης, πολιτικά πρόσωπα, προστατευόμενοι μάρτυρες και οι εισαγγελείς Τουλουπάκη, Ράικου, Τσατάνη, Αγγελής, Ντογιάκος, Φιλιππάκης, Ράνος, Μανίας, Τζανακόπουλος και Πολάκης, επειδή έδειξαν να γνωρίζουν στοιχεία της υπόθεσης και είναι και μέλη της Προανακριτικής.

Το ΚΚΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάει χωρίς λίστα και ανάλογα με τις προτάσεις θα τοποθετηθεί. Σίγουρα πάντως θέλουν να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

(Visited 1 times, 1 visits today)
By