Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: «Ναι» στη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού σε βάθος τριετίας

Θετικός στη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

skourletis-gsebee-giorgos-kabbathas

Ο κ. Γιώργος Καββαθάς, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε το προεδρείο της Συνομοσπονδίας με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, δήλωσε ότι συμφωνεί με τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, τονίζοντας ότι «δεν είναι απαραίτητο η αύξηση να γίνει σε δύο χρόνια, μπορεί να γίνει σε βάθος τριετίας και να μην είναι 751 ευρώ αλλά να είναι 780 ευρώ ή 800 ευρώ».

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά την κατάργηση της 6ης πράξης του υπουργικού συμβουλίου που υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2012 και κατήργησε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για τη σύναψη της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ο κ. Καββαθάς τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάργηση αυτού του νόμου, τότε οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν και αύριο ακόμη να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας εθνικής σύμβασης εργασίας».

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά επίσης την επέκταση της μετενέργειας και την αποκατάσταση της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Παράλληλα, ζητά φορολογικά κίνητρα αλλά και διευκόλυνση στην αποπληρωμή των ασφαλιστικών οφειλών των ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι χρωστούν συνολικά 7 δισ. ευρώ.

By