Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Πρόεδρος Κύπρου για Σκόπια: Χωρίς τα αλυτρωτικά άρθρα του Συντάγματος, ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα

«Από την ώρα που θα φύγουν αυτά τα άρθρα το όνομα είναι αστείο να δημιουργεί προβλήματα» είπε ο Νίκος Αναστασιάδης

«Αν ξεπεραστεί ο αλυτρωτισμός του Συντάγματος των Σκοπίων δεν θα είχα πρόβλημα να λέγονται και βόρεια Ελλάδα» δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης λίγα 24ωρα μετά τις αντιστοίχου περιεχομένου δηλώσείς του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

«Φοβόμαστε αν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας; Δεχόμαστε να μπούμε στο διάλογο της αμφισβήτησης ενός γεγονότος;» αναρωτήθηκε ο κ. Αναστασιάδης.

«Εάν στη διαπραγμάτευση διαγραφούν άρθα που αποτελούν έστω και απομακρυσμένη απειλή για την Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα» επέμεινε στο συλλογισμό του.

«Πέστε ότι αποφασίσει να λέγεται μια άλλη χώρα Ελλάδα… Μακάρι να σκέφτεσαι ως Ελλάδα, θα χάσει ο ελληνικός πολιτισμός;» συνέχισε.

«Από την ώρα που θα φύγουν άρθρα που έχουν αλυτρωτικές βλέψεις έχω την εντύπωση ότι το όνομα είναι αστείο να δημιουργεί προβλήματα.  Δεν θα χάσει ο ελληνισμός την ταυτότητά του, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα» πρόσθεσε ο Κύπριος πρόεδρος.

Ο Νίκος Αναστασιάδης παρέθεσε, μάλιστα, και συνομιλίες που είχε με Σκοπιανούς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οι οποίοι του έλεγαν ότι «σημαία δεν είχαν, λόγω του φανατισμού, όμως, που προκλήθηκε, απέκτησαν, εθνική ταυτότητα ή συνείδηση δεν είχαν, και απέκτησαν εξαιτίας του φανατισμού, που καλλιεργούνταν στην Ελλάδα, στη Μακεδονία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By