Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Πρόεδρος βενζινοπωλών: Το πετρέλαιο κίνησης θα ξεπεράσει τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο

Φωτιά οι τιμές του πετρελαίου κίνησης που φτάνει το 1,90 ευρώ το λίτρο, πιο ακριβό δηλαδή από την αμόλυβδη που σε πολλά πρατήρια είναι χαμηλότερη, καθώς από 1ης Οκτωβρίου σταμάτησε η επιδότηση των 15 λεπτών ανά λίτρο στην αντλία.

Μιλώντας σχετικά στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος βενζινοπωλών Μαρία Ζάγκα είπε ότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα εκτοξευτεί κι αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 2,20 ευρώ το λίτρο, πλήττοντας την τσέπη ιδιοκτητών οχημάτων που «καίνε» diesel. Αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, του οποίου η διάθεση αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, η κυρία Ζάγκα είπε ότι με τα τωρινά δεδομένα η τιμή που θα πωλείται θα είναι στο 1,60 ευρώ ανά λίτρο.

Οι νομοί που το πετρέλαιο κίνησης θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο
-Νομός Κυκλάδων: Από 2,058€/l -> 2,208€/l
-Νομός Δωδεκανήσου: Από 1,94€/l -> 2,09€/l
-Νομός Φωκίδος: Από 1,904€/l -> 2,054€/l
-Νομός Κεφαλληνίας: Από 1,903€/l -> 2,053€/l

Όπως έχει αναφέρει η κα. Ζάγκα, θα υπάρξει και αύξηση στις τιμές των προϊόντων εξηγώντας πως «αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μετακύλιση των αυξήσεων σε προϊόντα και παροχές υπηρεσιών, γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των επαγγελματιών χρησιμοποιούν για τις μεταφορές πετρέλαιο».

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τους καταναλωτές, καθώς μέσα στον Οκτώβριο αναμένονται αυξήσεις σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως κατεψυγμένα λαχανικά, αλλαντικά, τυροκομικά και γαλακτοκομικά, απορρυπαντικά και καλλυντικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By