Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Προεκλογικές προσλήψεις στις φυλακές ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Οι 258 σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα τοποθετηθούν στο νέο κατάστημα κράτησης Δράμας – Ακόμη 381 μόνιμοι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν σε άλλες φυλακές – Η διαδικασία επιλογής των 639 υπαλληλων θα γίνει από το ΑΣΕΠ

Την έναρξη της διαδικασίας 639 προεκλογικών προσλήψεων μόνιμων υπαλλήλων, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων στις φυλακές της χώρας ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης (31.1.2019) για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης 258 υπαλλήλων, στο νέο κατάστημα κράτησης Δράμας και 381 στις λοιπές φυλακές της χώρας.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται συνολικά οι ακόλουθες θέσεις: 234 φύλακες, 204 εξωτερικοί φρουροί, 28 ιατροί, 51 νοσηλευτές, 25 κοινωνικοί λειτουργοί, 5 ψυχολόγοι, 5 κοινωνιολόγοι, 7 εγκληματολόγοι, 7 μηχανικοί, 11 ληροφορικοί, 53 διοικητικοί και 9 λοιπών ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προπαρασκευή έχει ήδη αρχίσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ η προκήρυξη αλλά και όλη η διαδικασία επιλογής θα γίνει από το ΑΣΕΠ.

Κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης, με «την πλήρη στελέχωση των καταστημάτων κράτησης προσδοκάται η μέγιστη δυνατή επίτευξη των στόχων της σωφρονιστικής πολιτικής τόσο για την ασφάλεια όσο όμως και για την ανθρωπιστική μεταχείριση των κρατουμένων με σκοπό την κοινωνική επανένταξη».

Τέλος, δεν παραλείπει το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναφέρει ότι με τις προσλήψεις στο χώρο των φυλακών «επιδεικνύεται έτσι εμπράκτως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των φυλακών».

By