Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Προφυλακιστέοι οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του Ξηρού

Για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

ksiros-euelpidon-dyo

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο 29χρονος Αλβανός υπήκοος φέρεται να υποστήριξε ότι μετέφερε σε διάφορα σημεία την κοπέλα, με το όνομα «Μαρία» που αναγνώρισε στο πρόσωπο της Αγγελικής, κυρίως σε σούπερ μάρκετ για την αγορά τροφίμων, χωρίς όμως να γνωρίζει κάτι περισσότερο.

Φέρεται να λέει ότι «όταν φτάσαμε στον Ασπρόπυργο πήγαμε σε μία αποθήκη στην περιοχή Άνω Φούσα όπου η «Μαρία» άνοιξε με κλειδιά που είχε μαζί της. Μπήκαμε μέσα, ήταν άδεια και αφήσαμε εκεί τα ψώνια. Στη συνέχεια, φύγαμε και τη μετέφερα στο Πεδίον του Άρεως από όπου την είχα πάρει (…) Μετά από δύο μέρες πήγα με το αμάξι στη Γλυφάδα και συναντήθηκα με τη «Μαρία» στο πάρκινγκ έξω από τα Goody’s χωρίς να κατέβω από το αμάξι. Μπήκε μέσα πήγαμε και σε άλλο σουπερ μάρκετ και καταλήξαμε στο σπίτι στο Λουτράκι, κοντά στη λίμνη. Δεν αντιλήφθηκα τίποτα ύποπτο στο σπίτι».

Όπως αναφέρει, η «συνεργασία» του 29χρονου με τη «Μαρία» έληξε όταν είδε στην τσάντα της ένα όπλο: «Η «Μαρία» μου είπε ότι θέλει να πάμε για ψώνια και πριν φύγουμε από το σπίτι, είδα μέσα στη τσάντα της ένα όπλο – πιστόλι, μαύρου χρώματος. Μόλις το είδα το έβγαλα από τη τσάντα νευριασμένος και της είπα ότι δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα και την ρώτησα αν θέλει να με βάλει φυλακή. Αυτή μου απάντησε ότι δεν το κουβαλούσε μαζί της αλλά το είχε πάντα στο σπίτι. Μετά από αυτό πήρα την απόφαση να φύγω αλλά δεν πήρα τα ρούχα μου για να μην το καταλάβει. Της είπα ότι θέλω να φτιάξω το αυτοκίνητό μου και ότι δεν γίνεται να πάμε για ψώνια τη συγκεκριμένη μέρα, όσο κι αν επέμενε. Στη συνέχεια αποχωρήσαμε από το σπίτι στο Λουτράκι και κατόπιν οδηγιών της «Μαρίας», την άφησα στον Κορυδαλλό και πήγα στο σπίτι φίλου μου. Πριν την αφήσω κανονίσαμε πάλι ένα ραντεβού την επόμενη μέρα στη Γλυφάδα, όμως είχα αποφασίσει ότι δεν θα τη συναντήσω ξανά».

Από την πλευρά του ο δεύτερος κατηγορούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές πράξεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By