Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Προφυλακιστέος ο 40χρονος παιδόφιλος (εικόνα)

Ο 40χρονος κατηγορείται για τα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνηση ανηλίκου, της απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και της απόπειρας προσέλκυσης ανηλίκου

paidofilosss

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 40χρονος παιδόφιλος, που συνελήφθη στο Περιστέρι για σοβαρή υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκων, μετά την απολογία του ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας.

Ο 40χρονος κατηγορείται για τα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνηση ανηλίκου, της απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και της απόπειρας προσέλκυσης ανηλίκου. Τα δύο τελευταία αδικήματα είναι κακουργήματα, ενώ τα δύο πρώτα πλημμελήματα.

Υπενθυμιζεται ότι η σύλληψή του έγινε επ” αυτοφώρω τη Δευτέρα, ενώ επιχειρούσε να επιβιβάσει στο αυτοκίνητό του, το οποίο μάλιστα είχε ειδικά «διαμορφώσει», έναν 13χρονο, με σκοπό να ασελγήσει εις βάρος του.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Όπως έγινε γνωστό, χωρίς ένδειξη κατεπείγοντος είχε φτάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία σχετικά με τον 40χρονο παιδόφιλο από το Περιστέρι, ενώ είχε καταχωρηθεί ως «δικογραφία αγνώστου δράστη», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία.

Από την εισαγγελία επισημαίνουν, επίσης, ότι έπραξαν τα δέοντα και πλέον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον κατηγορούμενο, ενώ έχει εκδοθεί και διάταξη για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

dikasthrio

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας έχει ως εξής:

«Στις 25/8/2014 υπεβλήθη στην υπηρεσία μας δικογραφία που αφορούσε στο βιασμό και την αποπλάνηση ανήλικης από άγνωστο δράστη. Η δικογραφία παραδόθηκε απευθείας στον Εισαγγελέα, ο οποίος αυθημερόν έδωσε παραγγελία για την ανακάλυψη του δράστη.

Την 23/9/2014 η δικογραφία επανήλθε στην υπηρεσία μας και ζητήθηκε και πάλι απευθείας από τον Εισαγγελέα παραγγελία για τη διερεύνηση των στοιχείων του δράστη μέσω facebook, η οποία δόθηκε αυθημερόν.

Η εν λόγω δικογραφία επανυποβλήθηκε στην υπηρεσία μας μέσω ταχυδρομείου αυτή τη φορά, χωρίς κάποια εξωτερική ένδειξη κατεπείγοντος, ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές, τον Δεκέμβριο του 2014.

Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι στους Η/Υ της Εισαγγελίας είχε καταχωρηθεί ως δικογραφία με άγνωστο δράστη, η δικογραφία δεν αξιολογήθηκε ως κατεπείγουσα προκειμένου να δοθεί άμεσα στον Εισαγγελέα που τη χειριζόταν για να ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη.

Σημειώνεται ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν δηλαδή έχει προκύψει η ταυτότητα του δράστη και αυτός κρίνεται επικίνδυνος η δικογραφία κατά πάγια πρακτική δεν αποστέλλεται με ταχυδρομείο, αλλά παραδίδεται απευθείαςστον εισαγγελέα, προκειμένου να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης.

Τελικώς η δικογραφία μετά τη σύλληψη του δράστη και για νέα αποπλάνηση ανηλίκου χρεώθηκε άμεσα στον Εισαγγελέα, ο οποίος αμέσως άσκησε ποινική δίωξη, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Σε κάθε περίπτωση από την υπηρεσία μας διατάχθηκε άμεσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By