Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ζημιές για την Eldorado – Βαριά της «έπεσε» η φορολογία στην Ελλάδα

Η αλλαγή του φορολογικού συντελεστή, προκάλεσε καθαρή ζημιά,  ύψους 45,5 εκατ. δολαρίων.

wikimedia.org
wikimedia.org

Η Eldorado Gold δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα οποία η αλλαγή του φορολογικού συντελεστή στην Ελλάδα, προκάλεσε καθαρή ζημιά, που αναλογεί στους μετόχους ύψους 45,5 εκατ. δολαρίων που αντιστοιχεί σε 6 σεντς ανά μετοχή έναντι των κερδών του ίδιου τριμήνου του 2012 που ανέρχονται στα 67,9 εκατ. δολάρια ή 11 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή.

Τα έσοδα, προ φόρων, διαμορφώθηκαν σε 79,8 εκατ. δολάρια ή 11 σεντς ανά μετοχή. Ωστόσο, οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 12 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, αυξήθηκαν κατά  24,5% και ανήλθαν στα 338,1 εκατ. δολάρια, καθώς οι πωλήσεις χρυσού αυξήθηκαν 26% σε 189.346 ουγγιές χρυσού. Ο μέσος όρος υποχώρησης της τιμής του χρυσού ανά ουγκιά σύμφωνα με την Eldorado ήταν της τάξεως του 5%.

Παρά την υποχώρηση της τιμής του χρυσού στα 1.465 δολάρια ανά ουγγιά η Eldorado λόγω χαμηλότερου κόστους του έργου δηλώνει ότι είναι «καλά τοποθετημένη για να αντιμετωπίσει την πρόσφατη αδυναμία της τιμής του χρυσού».

Το συνολικό κόστος της εταιρείας σε μετρητά, αυξήθηκε κατά 7% δηλαδή στα 567 δολλάρια ανά ουγγιά κατά το πρώτο τρίμηνο, με το υψηλότερο κόστος ανά μονάδα στα κινεζικά ορυχεία της, λόγω των χαμηλότερων τάξεων. Η εταιρεία διατήρησε για το α’ τρίμηνο του 2013 τους στόχους της παραγωγής.

Η Eldorado, η οποία δραστηροποιείται σε Τουρκία, Κίνα, Ελλάδα και Βραζιλία, σημείωσε ότι το ελληνικό δικαστήριο δέχθηκε τον Απρίλιο τις περιβαλλοντικές άδειες για τα έργα στην περιοχή της Χαλκιδικής.

By