Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ: Έως και 5.000 ευρώ για δημιουργία e-shop για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στο «digital economy forum 2020: Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ),ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης κατά την τοποθέτησή του ανακοίνωσε το νεό πρόγραμμα ενίσχυσης των ελληνικών επιχειρήσεων με 5.000 ευρώ ώστε να αποκτήσουν το δικό τους e-shop θα ενεργοποιήσει το υπουργείο Ανάπτυξης την ερχόμενη εβδομάδα.

Το εν λόγω πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης θα αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα βοηθηθούν ώστε να αναπτύξουν ηλεκτρονικά καταστήματα προωθώντας με αυτόν τον τρόπο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει επιδείξει ισχυρά ψηφιακά αντανακλαστικά από την έκρηξη της πανδημίας μέχρι σήμερα σημειώνοντας τον καίριο ρόλο της τεχνολογίας στην πανδημία, καθώς και τη στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης για μία σύγχρονη «ψηφιακή» Ελλάδα.

«Η απάντηση της Ελλάδας στη σοβαρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών ήταν να δημιουργήσει ένα ευρύ δίχτυ προστασίας, ώστε οι επιπτώσεις της να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες και αναστρέψιμες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι για το σκοπό αυτό θα διατεθούν φέτος 24 δις. ευρώ και 7,5 δις. Το 2021.

Δήλωσε χαρακτηρηστικά ότι οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν κομβικό εργαλείο γι αυτή την ανασύνταξη. Την ανάγκη να δοθεί έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο και συγκεκριμένους πόρους eπεσήμανε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι μια από τις προϋποθέσεις για την ψηφιακή μετάβαση είναι και η άρση των ανισοτήτων:

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο όνομα της ατομικής ευθύνης, να γεννιέται ένας ιδιότυπος ψηφιακός δαρβινισμός, που θα αφήσει στο περιθώριο μεγάλα τμήματα του πληθυσμού» και συμπληρώνει «το δίδαγμα της υγειονομικής κρίσης και της οικονομικής κρίσης είναι ότι «οι ανισότητες οικονομικές, κοινωνικές, ψηφιακές είναι τροχοπέδη για το μέλλον. Μπορούμε να τις εξαλείψουμε με επενδύσεις στη συλλογική δύναμη της γνώσης, της επιστήμης και της τεχνολογίας, που θα είναι στην υπηρεσία όλης της κοινωνίας» κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By