Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Προειδοποίηση Γιούνκερ σε Κάμερον για τον περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης

Κατά των διακρίσεων σε βάρος εργαζομένων από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε

cameron

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε τη Βρετανία κατά των διακρίσεων σε βάρος εργαζομένων από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε και ανέφερε ότι οι όποιες αποφάσεις για τον περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων θα μπορούσαν τελικά να πλήξουν τις εισροές κεφαλαίων στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου.

Τα σχόλιά του έγιναν κατά τη διάρκεια συζήτησης σε εκπομπή της αυστριακής τηλεόρασης μετά τις εξαγγελίες του Κάμερον για τους αυστηρότερους κανονισμούς που θα επιδιώξει σχετικά με το τι ισχύει με μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες στη Βρετανία.

«Το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των εργαζομένων δεν μπορεί να αμφισβητηθεί γιατί αν αμφισβητήσουμε την ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων, η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να γνωρίζει ότι μία μέρα η ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων θα πρέπει επίσης να τεθεί υπό αμφισβήτηση«, τόνισε ο Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλησε να συζητήσει το θέμα με τη Βρετανία κρατώντας χαμηλούς τόνους, αλλά συμπλήρωσε ότι οι μετανάστες από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες.

«Ειδικά στη Βρετανία, η οποία ανέκαθεν ήταν υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ, θα πρέπει να μπει τέλος στις διακρίσεις εις βάρος χωρών, απλά και μόνο επειδή συμφέρει σε τοπικό επίπεδο όταν ασκείς επιθέσεις σε άλλους.

Είμαι απολύτως αντίθετος με την άποψη ότι όλοι οι Πολωνοί, όλοι οι Ρουμάνοι, όλοι οι Βούλγαροι στην ευρωπαϊκή αγορά διαθέτουν εγκληματική νοοτροπία. Πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονται για να κερδίσουν χρήματα«, σημείωσε ο Γιούνκερ.

Εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού της Βρετανίας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Ε περί ελεύθερης μετακίνησης, οι πολίτες της Ε.Ε δικαιούνται να εργαστούν σε οποιαδήποτε χώρα του μπλοκ.

Αυτό έχει ως συνέπεια εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Ε.Ε να έχουν μεταβεί στη Βρετανία για να εργαστούν, μία χώρα με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ε.Ε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By