Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Προκλητικός Ακσόι: Έλληνες μην ελπίζετε σε βοήθεια άλλων

Σε «χορό» προκλήσεων εξακολουθεί να κινείται η Άγκυρα, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη ευρωπαϊκή Σύνοδο.

«Να μην ελπίζει στη βοήθεια των άλλων για να λύσει τα διμερή θέματα με την Τουρκία» κάλεσε την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του τούρκικου υπουργείου εξωτερικών Χαμί Ακσόι, αναφέροντας πως η Αθήνα θα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι με την Άγκυρα για συνεργασία και διάλογο.

Παράλληλα κατηγόρησε τη χώρα μας ότι συνεχίζει τις προκλήσεις και αυξάνει την ένταση καθώς σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο «η Ελλάδα από τις 20 Οκτωβρίου στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο εξέδωσε «11 NAVTEX» και «12 NOTAM» για να εκτελέσει 24 στρατιωτικές δραστηριότητες».

«Η Ελλάδα, ως το κακομαθημένο τέκνο της Ευρώπης, αποσκοπεί στην πρόκληση κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας με βάσης τους [ελληνικούς] μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς περί των θαλασσίων συνόρων και του εναεριού χώρου» αναφέρει, πριν από λίγες ημέρες, η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Καμία κύρωση δεν πρόκειται ποτέ να κάνει την Τουρκία να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελόριζο ή τον εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων» ανέφερε στην ίδια ανακοίνωση η Άγκυρα και προσέθεσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία το ταχύτερο δυνατό».

Ασκήσεις με πυρά για την ερχόμενη Δευτέρα, σε περιοχή νότια της Κρήτης ανήγγειλε με νέα NAVTEX το Σάββατο η Τουρκία.

Σύμφωνα με την ναυτική οδηγία 1509/20 που εκδόθηκε από τον Σταθμό της Αττάλειας πρόκειται να πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις την Δευτέρα σε περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται πως NAVTEX είχε εκδοθεί και την Παρασκευή, για ασκήσεις στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By