Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Προκριματικά Euro 2020, Ελλάδα – Λίχτενσταϊν 1-1: Ο Φαν’τ Σιπ τα έβαλε με τους παίκτες

Σκληρά λόγια από τον Τζον Φαν΄τ Σιπ για μία Εθνική που υποφέρει, για μία ομάδα που δεν αξίζει βάσει αποτελεσμάτων να έχει φιλάθλους αλλά και τους πιο μεγάλους σε ηλικία παίκτες.

Πιο συγκεκριμένα ο Ολλανδός τεχνικός είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Το 1-1 με το Λιχτενστάιν: Είναι ένα πολύ απογοητευτικό αποτέλεσμα για εμάς. Απέναντι σε ομάδα που ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Στο πρώτο μέρος είχαμε αργές μπαλιές. Στο 2ο ημίχρονο όμως είχαμε φάσεις με δύο δοκάρια.

Είμαστε δυστυχώς σε μία κατάσταση όπου φαίνεται ότι οι παίκτες δεν αντέχουν την πίεση. Πρέπει λοιπόν να το δούμε αυτό για να πάμε σε ένα restart.

Την συνέχεια: Πρέπει να αλλάξουμε αρκετά στην Εθνική. Πρέπει να αποκτήσουμε πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση. Να επανέλθει η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά. Είδαμε πως ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στην ομάδα. Πρέπει να δούμε και άλλους παίκτες που μπορούμε να πάρουμε στην Εθνική.

Τους Σωκράτη και Μανωλά και το εάν δεν είχαν τόσο καλή τοποθέτηση στην φάση του γκολ: Ναι δεν είχαν τόσο καλή τοποθέτηση στην φάση. Όμως δεν έπρεπε καν να γίνει η πρώτη μπαλιά. Είχαμε πει στην ομάδα ότι ο Σαλάνοβιτς περιμένει τέτοιες στιγμές. Ήταν πράγματα που δεν κάναμε καλά. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την θέση.

Την απουσία του κόσμου: Δεν ήταν έκπληξη για μένα. Δεν περίμενα τόσο κόσμο σήμερα. Πρέπει να το αξίζεις και δεν το αξίζουμε σύμφωνα με τα τελευταία χρόνια. Για να έχεις φιλάθλους πρέπει να το αξίζεις και να το δείχνεις με τα αποτελέσματα. Πρέπει να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Θα είναι ενδιαφέρον. Θέλουμε παίκτες σε πιο νεαρή ηλικία και κάποιους που ήδη είναι στην ομάδα.

Πρέπει στους επόμενους μήνες να… χτίσουμε κάτι νέο. Να αποδεχθούμε την κατάσταση όμως να κοιτάξουμε τι θα αλλάξουμε και με παίκτες που θα μας δώσουν ποιότητα αλλά και θα έχουν την κατάλληλη ηλικία.

Το τι πρέπει να γίνει: Είναι ένα δύσκολο έργο για εμάς το να πάμε σε πιο υψηλό επίπεδο. Θέλουμε ποιότητα και ανάλογη ηλικία. Μπορείτε να δείτε το ranking και το εάν υπήρχαν τα ανάλογα αποτελέσματα.

Εάν το δείτε αυτό καταλαβαίνετε πως προφανώς και είναι θέμα ποιότητας. Οι παίκτες πρέπει να ανταγωνίζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο για να έρθουν μετά στην Εθνική. Αυτήν την στιγμή η Εθνική ομάδα υποφέρει. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων.

Το κατά πόσον δεν θα κληθούν στο μέλλον πιο μεγάλοι σε ηλικία παίκτες όπως ο Παπασταθόπουλος: Είναι πολύ νωρίς να πούμε για ονόματα και παίκτες. Είμαι λίγες ημέρες στην δουλειά και έχουμε λίγες ημέρες τους παίκτες μαζί μας. Δεν θα πω ονόματα. Ένα restart δεν σημαίνει να έχεις μόνο νέους σε ηλικία παίκτες.

Ο νεαρός παίκτης έχει πιο μεγάλες προοπτικές και θα δούμε πως θα πάμε στην διαδικασία… χτισίματος. Θα πάρει μήνες. Νομίζω ότι η πίεση είναι πολύ καιρό στην ομάδα. Αλλιώς τα αποτελέσματα θα ήταν πιο καλά.

Μέσα σε μία εβδομάδα δεν θα έχουμε νέα ομάδα. Θα χρειαστεί μήνες. Τη νέα χρονιά στα επόμενα προκριματικά θα έχουμε την ομάδα που θα θέλουμε. Για το Μουντιάλ στο Κατάρ.

Την προσέγγισή του & την τακτική του στο τελευταίο διάστημα του αγώνα με το Λιχτενστάιν και την αλλαγή με τον Γιαννούλη: Είπαμε συγκεκριμένα πράγματα. Το Λιχτενστάιν έπρεπε να το κερδίζουμε με 2-0 ή 3-0. Οπότε δεν μπορείς να πεις επειδή κερδίζεις 1-0 να γυρίσεις πίσω.

Το πρόβλημα σήμερα ήταν πως δεν σκοράραμε στις ευκαιρίες που είχαμε. Ανάλογα με τον αντίπαλο θα έχουμε άλλη προσέγγιση. Με πιο δυνατό αντίπαλο θα παίζουμε πιο αμυντικά. Με πιο αδύνατους αντιπάλους θα είμαστε πιο επιθετικοί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By