Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Προς κατάργηση οι ενδιάμεσες εκπτώσεις -Τι ζητούν οι έμποροι

Λίγες ημέρες απέμειναν για την «πρεμιέρα» των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν για δυο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών (ΕΣΑ), οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διεξαχθούν από την 1η έως και την 15η Νοεμβρίου 2019.

Ο ΕΣΑ επισημαίνεται ότι «κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης».

Ο νόμος που διέπει τις ενδιάμεσες εκπτώσεις παρέχει τη δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 18:00, σημείο που αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση των συνδικάτων των εργαζομένων στο λιανεμπόριο.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει ότι «εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών του και θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, έχει καταθέσει πρόταση άμεσης κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων».

Τέλος, «επειδή σε πολλά χθεσινά ηλεκτρονικά  δημοσιεύματα, αναρτήθηκαν εσφαλμένες πληροφορίες, σας ενημερώνουμε ότι η προωθητική ενέργεια της “Black Friday” θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου ενώ η “Cyber Monday” στις 2 Δεκεμβρίου» καταλήγει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By