Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

«Προσχεδιασμένο ρήγμα μεταξύ των αγροτών»

Επεισόδια χθες στο μπλόκο του Μπράλου

agrotes-mplokaAAA

«Προσχεδιασμένο ρήγμα μεταξύ των αγροτών» κατήγγειλαν λόγο μέσω του ΣΚΑΪ αγρότες του Πελοποννήσου μετά την απόφαση συναδέλφων τους να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου και να επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους ζητώντας να γίνει διάλογος με τον πρωθυπουργό.

Απέσυραν τα τρακτέρ τους αργά χθες Τρίτη το βράδυ οι αγρότες της Φθιώτιδας από τον κόμβο του Μπράλου στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Όπως κατήγγειλαν οι παραγωγοί της Φθιώτιδας, η αστυνομία άνοιξε τα φράγματα πριν το μπλόκο τους, προκειμένου να φέρει αντιμέτωπους με οδηγούς φορτηγών.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, οι αγρότες σε ένδειξη καλής θέλησης -καθώς υπήρχαν μέσα στα αυτοκίνητα ηλικιωμένοι και παιδιά- άνοιξαν το δρόμο για να αποφευχθούν επεισόδια.

Στο μεταξύ, κλειστά επ΄ αόριστον παραμένουν τα Τέμπη. Μάλιστα, οι αγρότες προχωρούν το πρωί σε καταλήψεις όλων των εφοριών της Θεσσαλίας και την Παρασκευή σε κατάληψη του κτιρίου των δικαστηρίων.

Παράλληλα, οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών κλείνουν σήμερα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, και τους δύο παραδρόμους της εθνικής οδού, αλλά και τον παλιό δρόμο Βόλου-Αλμυρού.

Κλειστό επ’ αόριστον το τελωνείο του Προμαχώνα με τα φορτηγά να σχηματίζουν ουρές.

Κλειστό και το τελωνείο των Κήπων. Στον Ισθμό συνεχίζεται ο επ’ αόριστον αποκλεισμός του μπλόκου στη νέα εθνική οδό.

Στις 6 το απόγευμα το Συντονιστικό των αγροτών της Κορίνθου έχει συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου για τις επόμενες κινήσεις τους όσον αφορά τις κινητοποιήσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By