Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Προσφυγικό: Η ισπανική ακτοφυλακή διέσωσε σχεδόν 200 μετανάστες

Σχεδόν 200 άνθρωποι διασώθηκαν στη θάλασσα, καθώς προσπαθούσαν να περάσουν μέσω θαλάσσης από τη βόρεια Αφρική στην Ισπανία χθες, ανακοίνωσε η ισπανική ακτοφυλακή.

Η διάσωση καταγράφεται καθώς ανεβαίνουν οι τόνοι στη δημόσια συζήτηση για τα πλοία των ΜΚΟ και τον ρόλο που διαδραματίζουν, έπειτα από τη νιοστή διένεξη ανάμεσα σε κράτη-μέλη της ΕΕ τον περασμένο μήνα με αφορμή διασώσεις που έκανε πλοίο ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Μεσόγειο.

Στο Στενό του Γιβραλτάρ, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 73 άνθρωποι που επέβαιναν σε τρία πλεούμενα, ανάμεσά τους 10 ανήλικοι, ανέφεραν οι υπηρεσίες διάσωσης της Ισπανίας.

Άλλοι 110 άνθρωποι που επέβαιναν σε πέντε βάρκες διασώθηκαν στη Θάλασσα του Αλμποράν· στην πλειονότητά τους, θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Μάλαγας.

Οι αφίξεις μεταναστών στην Ισπανία ως τα μέσα του Αυγούστου ανήλθαν σε 18.000 και πλέον, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 39% από την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Στοιχεία του ΟΗΕ καταδεικνύουν ότι οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν από το 1 εκατομμύριο και πλέον το 2015 σε περίπου 141.500 ανθρώπους πέρυσι, ενώ άλλοι σχεδόν 15.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή κηρυχθεί αγνοούμενοι στη θάλασσα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By