Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Προσφυγικό – Μηταράκης: Ορατή η αποσυμφόρηση των νησιών

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, εκτίμησε την Κυριακή πως οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών μειώθηκαν κατά 51% από την αρχή του 2020 και κατά 93% το τελευταίο τρίμηνο, λέγοντας ότι «είναι ορατή, πλέον, η αποσυμφόρηση των νησιών».

Σε άρθρο του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», με την ευκαιρία τη συμπλήρωσης ενός έτους διακυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στους στόχους και τις προτεραιότητες της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και έκανε λόγο για «μια ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική με στρατηγικούς στόχους τη μείωση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες».

«Η έκδοση αποφάσεων ασύλου έχει αυξηθεί κατά 80%, οι εκκρεμείς αποφάσεις έπεσαν για πρώτη φορά κάτω από τις 100.000, καθώς έφτασαν στα επίπεδα των εκκρεμοτήτων του Αυγούστου του 2019», συνεχίζει ο κ. Μηταράκης.

Κατά 22% έχουν μειωθεί οι διαμένοντες στις δομές των νησιών από την αρχή της χρονιάς και περίπου 17.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα.

Προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπουργείου, εξηγεί ο κ. Μηταράκης.

«Το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα «ΑΛΚΥΟΝΗ ΙΙ» και το σύστημα ελέγχου στις δομές και τα ΚΥΤ. Τα νέα κλειστά κέντρα θα έχουν περίφραξη στον εξωτερικό χώρο, πύλες εισόδου, ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου με έλεγχο δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Εντός του 2020 θα ξεκινήσει και η λειτουργία των νέων Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών στην Κω, τη Λέρο και τη Σάμο», καταλήγει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By