Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Προσφυγικό: «Συνάντηση» Μέρκελ – Μακρόν με Ερντογάν μέσω τηλεδιάσκεψης

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη η επικοινωνία ανάμεσα στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τριμερής συνάντηση η οποία, σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώθηκε λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Κεντρικό θέμα της συνομιλίας των τριών ηγετών θα είναι, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, υπό το φως της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Όπως αναμένεται, ο Τούρκος πρόεδρος θα βάλει στο «τραπέζι» εκτός από την μεγαλύτερη οικονομική συνδρομή από τις Βρυξέλλες και τις αυτόνομες προσφυγικές ζώνες στα σύνορα της χώρας του με την Συρία και τη νέα τελωνειακή ένωση της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες, ενώ φέρεται να ζητάει ακόμα και τη συμμετοχή της Τουρκίας στις Συνόδους κορυφής της ΕΕ.

Η τριμερής τηλεδιάσκεψη γίνεται με φόντο την τεταμένη ατμόσφαιρα των προηγούμενων εβδομάδων στον Έβρο, μετά την απόφαση του Τούρκου προέδρου να ανοίξει τα σύνορά του για να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος οι χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες, όπως υποστηρίζει, της Ιντλίμπ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By