Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Προσοχή στις παγίδες υπερφορολόγησης στις φετινές δηλώσεις

Χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος αν και δηλώνουν πολύ μικρά ποσά εισοδημάτων προερχόμενα μόνο από τόκους μικροκαταθέσεων ή και από μισθώματα

eforia

Την υπερφορολόγηση που εμφανίζεται με διάφορες παγίδες στις φετινές δηλώσεις πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι κατά την διαδικασία δήλωσης των τεκμηρίων διαβίωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος αν και δηλώνουν πολύ μικρά ποσά εισοδημάτων προερχόμενα μόνο από τόκους μικροκαταθέσεων ή και από μισθώματα.

Η παγίδα κρύβεται στο ότι η ΓΓΔΕ φορολογεί φυσικά πρόσωπα που διαμένουν σε ενοικιαζόμενα, ιδιόκτητα ή δωρεάν παραχωρούμενα σπίτια ή διαθέτουν Ι.Χ. Αυτοκίνητο με συντελεστή 40,3% επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων, τα οποία προσδιορίζει με βάση τα ελάχιστα ποσά τεκμηρίων των 3.000 ευρώ για τους άγαμους και των 2.500 ευρώ για τους έγγαμους συζύγους, καθώς επίσης και με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν.

By