Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Πρόστιμο και τέσσερις αγωνιστικές στον Ολυμπιακό

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ και ποινή τεσσάρων αγωνιστικών στον Ολυμπιακό για τα όσα έγιναν στον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Mε συνολικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού της έδρας για τέσσερις αγωνιστικές τιμώρησε τον Ολυμπιακό η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τα όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Σημειώνεται ότι υπάρχει δυνατότητα έφεσης από Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ. Από την ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι ο παρατηρητής της αναμέτρησης, Θεμιστοκλής Βαλσάμης, διαγράφεται από τον πίνακα των παρατηρητών.

Ο Ολυμπιακός με βάση αυτή την ποινή θα παίξει τα τέσσερα πρώτα εντός έδρας ματς της Super League, χωρίς θεατές στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η Πειθαρχική επιτροπή δέχθηκε την πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ, αλλά δεν επέβαλε την αφαίρεση των έξι βαθμών που ζητούσε ο «Δικέφαλος».

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε για «πράξη βίας» τόσο στον διαιτητή όσο και στον βοηθό παρατηρητή του αγώνα με την ΑΕΚ Περικλή Λασκαράκη, σύμφωνα με το άρθρο 29 αλλά δεν του επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών παρά μόνο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ποινή που επίσης προβλέπεται στο συγκεκριμένο άρθρο.

Από τις τέσσερις αγωνιστικές που επιβλήθηκαν στους Πειραιώτες (όλες θα τις εκτίσει ο Ολυμπιακός την επόμενη αγωνιστική περίοδο), οι δύο είναι για εκτεταμένα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου και τα αποδυτήρια (μία έως δύο αγωνιστικές είναι η προβλεπόμενη τιμωρία), η μία αγωνιστική είναι για «βία» στον διαιτητή του αγώνα (αν και στο φύλλο αγώνα γίνεται λόγος για φραστική επίθεση και παρεμπόδιση να μπει στα αποδυτήρια) και η μία αγωνιστική είναι για την επίθεση στον βοηθό παρατηρητή Περικλή Λασκαράκη για τον οποίο η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ έγινε δεκτή.

Οι 150.000 ευρώ αφορούν: 120.000 ευρώ για τα εκτεταμένα επεισόδια (το προβλεπόμενο πρόστιμο ήταν έως 100.000 ευρώ για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου και έως 120.000 ευρώ για επεισόδια στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια), για παράνομη είσοδο οπαδών στον χώρο των αποδυτηρίων 50.000 ευρώ (το προβλεπόμενο πρόστιμο σύμφωνα με το άρθρο 26 είναι 20.000-50.000 ευρώ) και 10.000 ευρώ για άναμμα πυρσών, κροτίδων και καπνογόνων στις κερκίδες πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς ρίψη στον αγωνιστικό χώρο. Έπειτα από την συγχώνευση οι 180.000 έγιναν 150.000 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:

«Αριθμός απόφασης 110/2017

Δίκασε την υπόθεση κατά του Θεμιστοκλή Βαλσάμη, παρατηρητή του διεξαχθέντος στις 13.4.2017 αγώνος μεταξύ των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της 5ης φάσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων.

Κήρυξε τον εγκαλούμενο, Θεμιστοκλή Βαλσάμη, πειθαρχικά ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη.

Επέβαλε στον εγκαλούμενο την πειθαρχική ποινή της διαγραφής από τον οικείο πίνακα Παρατηρητών.

Αριθμός απόφασης 111 /2017

Συνεκδίκασε αντιμωλία των διαδίκων τις υποθέσεις α) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11357/19-4-2017 κλήσης (Π.Ε.)  προς απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, β) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11417/19-4-2017 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός (δίωξη αναπληρωτή υπευθύνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων) και γ) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11452/20-4-2017 πρόσθετης παρέμβασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Δέχθηκε την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κήρυξε πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις αναφερόμενες στο σκεπτικό πράξεις.

Επέβαλε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός τις εξής ποινές: α) για την πράξη των εκτεταμένων επεισοδίων (άρθρο 14 παρ. 1, 2, άρθρο 15 παρ. 6 περ. α’, β’, γ’ Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, β) για την πράξη της βίας σε βάρος του διαιτητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού Κώδικα) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (άρθρο 29 παρ. 4 περ. α’), γ) για την πράξη της παράνομης εισόδου οπαδών της εγκαλουμένης στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών (άρθρο 12 παρ. 5 Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων σε συνδυασμό με άρθρα 1 και 26 Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, δ) για την πράξη της βίας σε βάρος του βοηθού παρατηρητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού Κώδικα) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, ε) για την πράξη της αφής πυρσών, κροτίδων και καπνογόνων στις κερκίδες πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα (άρθρα 14 παρ. 1, άρθρο 15 παρ. 2 περ. α’ Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Συγχώνευσε α) τις ως άνω χρηματικές ποινές, επιβάλλοντας συνολική χρηματική ποινή ύψους εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ, β) τις ως άνω ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, επιβάλλοντας συνολική ποινή διεξαγωγής τεσσάρων (4) αγώνων χωρίς θεατές».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By