Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Πρόταση-έκπληξη του Μαξίμου στον Πέτρο Κόκκαλη: Του ζήτησαν να γίνει ευρωβουλευτής

Μια πρόταση έκπληξη έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε γνωστό επιχειρηματία.

Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Πέτρος Κόκκαλης και το κυβερνών κόμμα «φλερτάρουν» και υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος στις εκλογές του Μαΐου 2019.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η σχετική πρόταση προς τον κ. Κόκκαλη ήρθε απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Γαλανού στον «Φιλελεύθερο», κομιστής της πρότασης, ήταν ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα και σύμβουλός του επί των Οικονομικών. Οι δύο άνδρες, Γ. Τσίπρας και Π. Κόκκαλης, «έχουν συμπέσει σε επιχειρηματικές και άλλες αποστολές στο εξωτερικό, από το Μπαχρέιν, την Ταϊλάνδη, έως και άλλους εξωτικούς φορολογικούς παραδείσους» γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο της εφημερίδας.

Οι σχέσεις του Π. Κόκκαλη με το περιβάλλον του Πρωθυπουργού περιγράφονται μάλιστα στο ρεπορτάζ, ως εξαιρετικές. «Είναι άλλωστε γνωστή η σχέση που διατηρεί η οικογένεια Κόκκαλη με το στενό περιβάλλον αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Σχέση η οποία εδραιώθηκε πολλαπλώς με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015. Λίγους μήνες μετά την εκλογή του, τον Μάιο του 2015, ο κ. Τσίπρας και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα διάλεγαν για να γιορτάσουν τα γενέθλια του πρωτότοκου γιου τους τον χώρο της Οργάνωσης Γη (στο Πάρκο Τρίτση), όπου εδρεύει η πρωτοποριακή ΜΚΟ του Πέτρου Κόκκαλη. Το πολύωρο πηγδαδάκι του πρωθυπουργού με τον Πέτρο Κόκκαλη, παρουσία των Αλέκου Φλαμπουράρη και Νίκου Παππά, δεν είχε μείνει ασχολίαστο» γράφει στο ρεπορτάζ της η Κατερίνα Γαλανού, η οποία υπενθυμίζει και το γεγονός ότι παραμονές του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015 υπουργική αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις στις εγκαταστάσεις της Intracom στην Παιανία με τα στελέχη της επιχείρησης και είχαν μιλήσει στους εργαζομένους εξηγώντας γιατί πρέπει να στηρίξουν το «Όχι».

Η αντίδραση του Πέτρου Κόκκαλη

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο επιχειρηματίας έκανε την εξής ανάρτηση στο facebook με την ένδειξη «Ο Πέτρος Κόκκαλης διασκεδάζει στο Μπαχρέιν»ι:

«Το κόστος ενός τηλεφωνήματος είναι μόλις 0,05 σεντς, η αξία μιας δημοσιευθείσης πληροφορίας» εννοώντας προφανώς ότι θα μπορούσαν να του τηλεφωνήσουν για να διασταυρώσουν την είδηση.

Ο 48χρονος πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, είναι εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, εκλεγμένος με την παράταξη του δημάρχου Γιάννη Μώραλη.

Ο Πέτρος Κόκκαλης είναι επιχειρηματίας και παράγοντας του αθλητισμού.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και είναι γιος του επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη και της Σοφίας Σκούρα.

Από την πλευρά του πατέρα του είναι εγγονός του Πέτρου Κόκκαλη, γιατρού και υπουργού στην κυβέρνηση βουνού ενώ από την πλευρά της μητέρας του είναι εγγονός του Σπύρου Σκούρα, ιδιοκτήτη της «Σκούρας Φιλμ» και πρώην προέδρου της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως. Σπούδασε ιστορία στο πανεπιστήμιο Hampshire και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην δημόσια διοίκηση στο Χάρβαρντ J.F.K. School of Government.

Το 1994 τοποθετήθηκε διευθυντής Marketing στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και το 1996 γενικός διευθυντής της εταιρείας. Αργότερα αναβαθμίστηκε στην θέση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, θέση όμως από την οποία παραιτήθηκε το 2008.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου παραιτήθηκε και από την προεδρία του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, αξίωμα στο οποίο είχε εκλεγεί δύο μήνες πριν. Την περίοδο 2000 – 2001 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. Επίσης είναι μέλος του δ.σ. της Intralot, αντιπρόεδρος στο ίδρυμα Κόκκαλη ενώ έχει χρηματίσει και μέλος του συμβουλευτικού ιδρύματος της UEFA.[2] Το 2006 εξελέγη πρώτος πρόεδρος της Super League Ελλάδος.

Έχει ανακηρυχθεί «Άρχων Λαοσυντάκτης του Οικουμενικού Θρόνου» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Από τον γάμο του με την ηθοποιό/σκηνοθέτιδα Έλενα Σκουλά έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Τον Σωκράτη (21 Ιανουαρίου 1999) και την Σοφία (15 Φεβρουαρίου 2000).

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο και Wikipedia

By