Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Πρόταση Γεννηματά για συγκρότηση κοινής επιτροπής κομμάτων του προοδευτικού χώρου

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε στο συνέδριο του Ποταμιού και απηύθυνε πρόσκληση σε όλα τα κόμματα του προοδευτικού χώρου

gennimata2

Η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, χαιρετίζοντας με ένα μεγάλο «ναι» την έναρξη του διαλόγου, ως ένα πρώτο βήμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση απηύθυνε από το βήμα του ομιλητή στο συνέδριο του Ποταμιού πρόσκληση για τη συγκρότηση μίας ευρύτερης πολιτικής συμμαχίας των κομμάτων του προοδευτικού χώρου.

Η κ. Γεννηματά πρότεινε την άμεση συγκρότηση κοινής επιτροπής με πρόσωπα αυξημένου κύρους και ισότιμη συμμετοχή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και άλλων κομμάτων και κινήσεων του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.

«Γι” αυτό το λόγο ανέλαβα την πρωτοβουλία να απευθύνω πρόσκληση για τη συγκρότηση μιας πολιτικής συμμαχίας όλων των δυνάμεων του ριζοσπαστικού Κέντρου, του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής Αριστεράς, της πολιτικής Οικολογίας, δηλαδή όλων των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, που μπορούμε από κοινού να σχεδιάσουμε μια πρόταση ελπίδας για την ελληνική κοινωνία», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση: «δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο η κυβέρνηση της αριστεροακροδεξιάς, ενώ η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι».

Επανέλαβε επίσης τη θέση της, ότι η λύση πρέπει να δοθεί από την υπάρχουσα Βουλή, εκτιμώντας ότι χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση των δημοκρατικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν νοείται χωρίς συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By