Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Πρόταση νόμου για ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία

«Οι απόδημοι Έλληνες είναι η πολύτιμη προστιθέμενη δύναμη», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την πρόταση νόμου που κατέθεσε την Παρασκευή η ΝΔ η οποία δίνει δικαίωμα ψήφου στην ομογένεια.

nea-dimokratia

Βάσει της πρότασης νόμου, με τίτλο «Άσκηση εκλογικού δικαιώματος κατά τις Βουλευτικές Εκλογές, του Απόδημου Ελληνισμού και εκλογέων που βρίσκονται στην αλλοδαπή», οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού αποκτούν τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους στις Βουλευτικές Εκλογές.

«Οι απόδημοι Έλληνες είναι η πολύτιμη προστιθέμενη δύναμη, που έχει ανάγκη ο ελληνισμός, ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας. Είναι καθήκον μας να τους στηρίξουμε με έργα. Να τους κάνουμε συμμέτοχους στην προσπάθειας ανόρθωσης της Ελλάδας», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει: «Δίνουμε την ευκαιρία στο αναπόσπαστο και ζωτικό αυτό τμήμα του Ελληνισμού να συνδιαμορφώνει την πορεία του τόπου».

«Οι Έλληνες μόνο ενωμένοι, όπου κι αν βρισκόμαστε, μπορούμε να τα καταφέρουμε», καταλήγει ο πρόεδρο της ΝΔ που καλεί όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων, να την υπερψηφίσουν.

(Visited 1 times, 1 visits today)