Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο Κ.Δαφέρμος για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Ο Κώστας Δαφέρμος αναμένεται να αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση

dikastirio

Αθώος θα δηλώσει ενώπιον των ανακριτικών αρχών ο Κώστας Δαφέρμος που φέρεται να έχει δώσει μίζα 3 εκατομμυρίων ευρών στον αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα για την προμήθεια των ρωσικών αντιαρματικών Κορνέτ.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα που εκδόθηκε από τον ανακριτή διαφθοράς Νίκο Τασιτώνη, ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Δαφέρμος θα αρνηθεί οποιαδήποτε παράνομη εμπλοκή του και θα υποστηρίξει πως η σύμβαση είναι πολλαπλώς επωφελής για το ελληνικό δημόσιο. Μάλιστα, αναμένεται να πει πως «αν βρεθεί έστω και ένας να πει και να αποδείξει πως υπάρχει ζημία του δημοσίου έστω κι ένα ευρώ από τη σύμβαση αυτή, τότε ας πάω ισόβια. Υποδεέστερα όπλα πουλήθηκαν σε πολλαπλάσια τιμή στη Ρουμανία».

Σημειώνεται ότι για μίζες μίλησε ο ίδιος ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος είχε πει στην απολογία του ότι του δόθηκε το 3% της προμήθειας ως μίζα, ποσό που το θεώρησε πολύ υψηλό. Παρά το γεγονός ότι η απολογία Κάντα δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2013, η σύλληψη του Κώστα Δαφέρμου έγινε χθες, καθώς οι αρχές είχαν υποβάλλει αιτήματα δικαστικών συνδρομών προς την Ελβετία και την Αυστρία προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του. Οι απαντήσεις ήρθαν πριν από δύο μέρες και άμεσα οι ανακριτές εξέδωσαν το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Δαφέρμου και δυο ακόμα προσώπων από το δυναμικό της εταιρείας του.

By