Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Πρωτομαγιά – Πέτσας: Μπορεί να μας πάνε πίσω οι διαδηλώσεις, δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις

«Μπορεί να μας φέρει πίσω αν κάποιοι διαδηλώσουν σήμερα. Δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις, όποιος συμμετέχει, παραβιάζει το νόμο…»: αυτό δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις που είναι προγραμματισμένες σήμερα για την Πρωτομαγιά.

Μιλώντας στο OPEN, o κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς εάν θα επιβληθούν κυρώσεις στους διαδηλωτές, είπε πως αυτό είναι «επιχειρησιακό θέμα της αστυνομίας, αν θα είναι πιο ελαστική».

«Εμείς λέμε ότι δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε τον χώρο της εργασίας και για αυτό η Πρωτομαγιά, όπως και το Πάσχα, θα είναι διαφορετική» είπε ο κ. Πέτσας.

Απαντώντας σε ερώτημα για το πώς τα ελληνικά νοικοκυριά, που πλήττονται από τον κορωνοϊό ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν και τα κατάλοιπα της οικονομικής κρίσης, θα καταφέρουν να «σηκώσουν» το οικονομικό βάρος της αγοράς μασκών, ο κ. Πέτσας είπε πως το κόστος δεν είναι υψηλό και ο στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

«Έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και απλές μάσκες. Υποχρεωτική είναι η χρήση της όταν είμαστε με κόσμο, είναι υποχρεωτική στο κομμωτήριο που είναι οι πελάτες δίπλα δίπλα, είναι υποχρεωτική στα ΜΜΜ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που παράλληλα υπογράμμισε πως η δημιουργία μασκών βοηθάει και τις ελληνικές επιχειρήσεις.

«Το ίδιο είχε γίνει και πριν από ενάμιση μήνα με τα αντισηπτικά. Δώσαμε στην αγορά και τους επιχειρηματίες την ευκαιρία και την άδραξαν. Έφτιαξαν αντισηπτικά, τώρα φτιάχνουν 300.000 μάσκες ημερησίως. Το κόστος θα είναι χαμηλό για την ελληνική οικογένεια, υπάρχουν και οι αυτοσχέδιες που θα δείξουμε στον κόσμο πώς να τις φτιάχνουν» ανέφερε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας το άνοιγμα των σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά».

«Οι μαθητές έχουν χαμηλότερη πιθανότητα να νοσήσουν, να μεταδώσουν και να έχουν υποκείμενα νοσήματα που θα είναι επιβαρυντικά για την υγεία τους. Τα παιδιά θα είναι ίδια κάθε μέρα, δεν είναι όπως στα Μέσα Μεταφοράς που δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Οι αποστάσεις θα είναι αυτές που έχουν πει οι ειδικοί.

Έχουμε μεγάλη δυνατότητα πλέον να κάνουμε ιχνηλατήσεις και να απομονώνουμε είτε τάξεις αν χρειαστεί είτε σχολεία ολόκληρα. Είναι ένα βήμα στην σταδιακή μεταφορά στην κανονικότητα. Είναι προτιμότερο τώρα και να κάνουμε βελτιωτικές κινήσεις, παρά να τρέχουμε το Φθινόπωρο και να μην ανοίξουν τα σχολεία καν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, απέκλεισε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Δεν στέκουν ούτε γα τα παιδιά του δημοτικού αυτά που λένε. Πώς θα κεφαλαιοποιήσει κάποιος τέτοιες καταστάσεις; Δεν πάμε σε εκλογές θα πάμε στο τέλος της 4ετίας, δεν το σκέφτεται καν ο πρωθυπουργός».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By