Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

«Πρόβα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. το ντιμπέϊτ»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του

lafazanis00

«Πρόβα συγκυβέρνησης» χαρακτήρισε το ντιμπέιτ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον Alpha 9.89. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας χαρακτήρισε αναξιόπιστους πολιτικά τους κ. κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη προσθέτοντας ότι «ο Τσίπρας είχε πει θα σκίσει τα μνημόνια αλλά πήγε σε συμφωνία για σκληρότατο μνημόνιο.

Η Ν.Δ. και ο Μεϊμαράκης λέγανε ότι είναι λάθος τα μνημόνια αλλά τελικά εφάρμοσαν τις μνημονιακές πρακτικές μετεκλογικά. Δεν υπήρχε χθες αντιμνημονιακή πρόταση και οι δύο από αυτούς θα εκτελούν εντολές μιας μνημονιακής χούντας».

«Δεν κρύβουν την πολιτική σύμπτωση και το κοινό τους πρόγραμμα, που είναι το τρίτο μνημόνιο, την εξόντωση του λαού και την εξουθένωση. Πάνω στο πρόγραμμα αυτό που είναι σαφές και κοινό μπορεί να γίνει η συγκυβέρνηση. Οι Γιουνκέρ – Σόιμπλε ήταν σαφείς ότι δεν θα χωρέσει καμία υποχώρηση στο τρίτο μνημόνιο», είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες τα περί «παράλληλου προγράμματος», καθώς -όπως είπε- «οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει περίπτωση βελτιώσεων».

Σε ό,τι αφορά την «Ελληνικός Χρυσός», έκανε λόγο για «επένδυση πολύ επιθετική για το περιβάλλον με τρομακτικά προβλήματα» στη Χαλκιδική.

«Είναι ασύμφορη περιβαλλοντικά, αλλά δεν θα αποδώσει και ιδιαίτερα έσοδα για το δημόσιο. Παραβιάζει τη σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο και πρέπει να καταγγελθεί αλλά να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας με τοπικό πρόγραμμα ανάπτυξης στην περιοχή», πρόσθεσε.

By