Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Πρόβλημα ατζέντας και όχι συνιστώσας

Από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύονται διαρκώς δυνάμεις που βάζουν την δική τους ατζέντα και είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της ηγεσίας του κόμματος.

editorial

 

Όσο στο ΠΑΣΟΚ «πολτοποιούν» τις  διαδικασίες του συνεδρίου και στη Νέα Δημοκράτια είναι χωρισμένοι σε συνιστώσες, στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν ανενόχλητοι να κουβεντιάζουν για το τι κράτος θέλουμε και ποια θα είναι η δομή για την δημόσια διοίκηση

Γράφει ο Πανάγιωτης Φωτεινός

Ο Παναγιώτης Κουρουπλής έχει έγκριση για 4.000 προσλήψεις στη Υγεία και με αυτή τη δήλωση ελπίζουν δεκάδες χιλιάδες γιατροί και οικογένειες, που τα παιδιά τους ξενιτεύτηκαν. Χωρίς να έχουμε μάθει τίποτα για την χρηματοδότηση αυτών των θέσεων.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την Ραχήλ Μακρή ανακρίνουν και βασανίζουν όποιον έχει προταθεί από το Αλέξη Τσίπρα. Συμπληρώνοντας με αναξιοπρέπεια ένα σκηνικό κατάπτωσης, όπως πολύ εύστοχα έγραψε ο Λευτέρης Κουσσουλής

Ο Ιωάνης Μιχελογιαννάκης ανακοινώνει την ίδρυση της δικής του τάσης, με την ίδια ευκολία που λέει πως έχει δει βιώσει το θαύμα των ιερών λειψάνων.

Οι θεσμοί έχουν δημιουργήσει «ειδικό παρατηρητήριο έρευνας και διάψευσης» των δηλώσεων του Βαρουφάκη. Καθώς κάτι τέτοιο συμβαίνει σχεδόν κάθε βδομάδα. Κάτι τέτοιο έγινε και προχτές με τον πολυδιαφημισμένο συντελεστή ΦΠΑ του λαοπρόβλητου ΥΠΟΙΚ

Η Αριστερή Πλατφόρμα και οι 30 βουλευτές της θέτουν επιτακτικά το θέμα της Ρήξης με τους εταίρους, όλο και πιο συχνά. Ανεβάζοντας στροφές και αποκτώντας καινούργιους συμμάχους. Αλλάζοντας έτσι τους εσωκομματικούς συσχετισμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που αποδυναμώνει τον πρωθυπουργό και τη διαπραγματευτική ισχύ του, στην πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης.

Στους ΑΝ.ΕΛΛ. η Μαρίνα Χρυσοβελώνη και  η Σταυρούλα Ξουλίδου έχουν ξεκαθαρίσει, πως δεν δεσμεύονται a priori,  όσον αφορά την ψηφοφορία, ενώ και ο Παύλος Χαϊκάλης έχει ρίξει κι αυτός με τη σειρά του κάποιες  «μπαλωθιές».

Στον αντίποδα ο Νίκος Φίλης προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα σε μία διαιρεμένη κοινοβουλευτική ομάδα και να πείσει τα κανάλια, αλλά και τον ίδιο, πως είναι όλα καλά κι όλα ωραία για την κυβέρνηση, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα το τελευταίο κρίσιμο διάστημα, έχει επιστρατευτεί και ο σοβαρός, μειλίχιος και ευπροσήγορος  Δημήτρης Παπαδημούλης, που έχει αφήσει την Ευρωβουλή, για να πραγματοποιήσει ένα διαδικτυακό και τηλεπτικό επικοινωνιακό Σαφάρι στήριξης στην κυβέρνηση και απευθυνόμενος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφουγκράζεται την ανησυχία του πρωθυπουργού, αλλά και του Νίκου Παππά που δέχεται όλα τα εσωκομματικά πυρά. Καθώς έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με «θύλακες αντίστασης» που σκοπό έχουν να τον κάνουν να βιώσει την εσωκομματική μοναξιά του σχοινοβάτη, που θα έλεγε κι ο ποιητής.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν, πως το πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι ούτε στην αντιπολίτευση, που ακόμα ψάχνει τον βηματισμό της, ούτε στους κακούς τοκογλύφους, τους Μερκελιστές και στους φονιάδες των λαών.

Το πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα είναι στο «ένοχο» αγανακτισμένο παρελθόν του, στις πεντάχρονες προεκλογικές προσδοκίες που καλλιέργησε,  αλλά κυρίως στο εσωτερικό του. Καθώς από εκεί μέσα αναδεικνύονται διαρκώς δυνάμεις που βάζουν την δική τους ατζέντα. Μία ατζέντα που είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της ηγεσίας του κόμματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)