Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα

Που δημιουργούνται από την βροχόπτωση

zhmies_attikh_kakokairia4

Επεμβάσεις σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας πραγματοποιούν συνεργεία της Περιφέρειας και των δήμων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την βροχόπτωση.

Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, χρειάστηκε να γίνει εκτροπή στον ποταμό Χάραδρο, ώστε να μην κινδυνεύσουν σπίτια στην παραλιακή περιοχή του Καστελόκαμπου, κοντά στην Πάτρα.

Ακόμη, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, αντιμετωπίσιμα είναι ως τώρα τα κατολισθητικά φαινόμενα κοντά στην κοινότητα Πλάκα των Καλαβρύτων και δεν έχει χρειαστεί να γίνει εκκένωση σπιτιών.

Επιπλέον, προβλήματα καταγράφονται κοντά σε παραποτάμιες περιοχές της Αιγιάλειας και της δυτικής Αχαΐας, αλλά μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων εργάζονται ώστε να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, έχουν καταγραφεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους και επιχειρούν μηχανήματα, προκειμένου να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Στην Αιτωλοακαρνανία, λόγω των βροχοπτώσεων, παρακολουθείται η στάθμη των νερών του Εύηνου ποταμού στην περιοχή του Άνω και Κάτω Κάμπου Στράνωμα του δήμου Ναυπακτίας, ώστε να μην υποχωρήσουν τα προστατευτικά αναχώματα.

By