Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις στο ορεινό δίκτυο της Ηπείρου

Την κήρυξη των Δήμων Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Πάργας, Βορείων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων και Γ. Καραϊσκάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εισηγείται η Περιφέρεια Ηπείρου στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με γρήγορες διαδικασίες οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τις έντονες και συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, σήμερα, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την οποία ελήφθησαν αποφάσεις για τις πρώτες παρεμβάσεις άρσης καταπτώσεων σε Κεφαλοχώρι Κόνιτσας, Ανθοχώρι Μετσόβου, Βάρδα ποταμό, Κάψαλα “Αρτας, Ρετσιανά- Καστανιά “Αρτας, Βούρμπιανη, Ανήλιο.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι ζημιές σε καθιζήσεις, καταπτώσεις, κατολισθήσεις πρανών και υπερχειλίσεις ποταμών έχουν προκληθεί σε όλη την Ήπειρο, οι μεγαλύτερες όμως αφορούν τις ορεινές περιοχές, καθώς, εκτός των άλλων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών οι χιονοπτώσεις έχουν περιοριστεί σε λίγες μόνο βουνοκορφές.

Ήδη, με προηγούμενη απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δημοτικές ενότητες Πέτα και Κομποτίου του Δήμου Νικ. Σκουφά, οι οποίες επλήγησαν πρόσφατα από σφοδρές βροχοπτώσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By