Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Ψάχνουν επενδυτή που θα δώσει οικονομική ζωή σε 28 νησιά

Ιδιώτη επενδυτή για την χρηματοδότηση project που αφορά στην κατοίκηση 28 μικρών νησιών του Αιγαίου αναζητά η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό έγγραφο, «η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου, με στόχο τα νησιά αυτά να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα για εθνικούς κυρίως λόγους».

Ο κ. Σαντορινιός δεν αναφέρει ποια συγκεκριμένα νησιά αφορά το project, σημειώνει όμως ότι «στόχος είναι, μέσα από τις υπάρχουσες από την δεκαετία του 1990 υποδομές και προφανώς με την κατασκευή έργων μικρής κλίμακας, τα νησιά να καταστούν κατοικήσιμα, προκειμένου να αναπτυχθούν δραστηριότητες, όπως η παρατήρηση και παρακολούθηση του φυσικού πλούτου, η προσέλκυση περιβαλλοντικών οργανώσεων, ομάδων, ερευνητών του εξωτερικού και του εσωτερικού, με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας κ.ά.».

Τονίζεται τέλος ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου, έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις με την επιτελική δομή του ΕΣΠΑ του ΥΠΑΝΠ και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αφού έχουν προηγηθεί δύο συσκέψεις με εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, βρίσκεται στη φάση της διαδικασίας αναζήτησης εταίρου, ο οποίος θα συμμετάσχει στη μείζονος σημασίας από εθνικής πλευράς δράση, προκειμένου το project να ενταχθεί στο «Στρατηγικό interreg Ελλάδας – Κύπρου».

(Visited 1 times, 1 visits today)