Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Ψευτογιατρός: Έδινε μπουκαλάκια με βότανα σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας έναντι 42.000 ευρώ

Συνεχίζουν να σοκάρουν οι μαρτυρίες θυμάτων που κορόιδευε ο ψευτογιατρός καθώς τους πουλούσε φρούδες ελπίδες πως θα γίνουν καλά στην υγεία τους.

Μια ακόμη μαρτυρία στο Live News, αυτή τη φορά μιας γυναίκας με σκλήρυνση κατά πλάκας, η οποία έπαιρνε τα σκευάσματα που της προμήθευε ο ψευτογιατρός για 4 ολόκληρα χρόνια έναντι 42.000 ευρώ.

Στις εικόνες που εξασφάλισε αποκλειστικά το Live News βλέπουμε τα θαυματουργά μπουκαλάκια με βότανα. Γυάλινα, πλαστικά, σταγόνες. Όλα με αυτοσχέδιες ετικέτες και με οδηγίες για την δοσολογία που έδινε στην άτυχη γυναίκα.

Το θύμα που είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, να μιλά για πρώτη φορά για την γνωριμία τους σε μοναστήρι και για το πώς τελικά, κατάφερε να την ξεγελάσει.

«Τον βλέπαμε πολύ συχνά στο μοναστήρι. Είχε τόσο κόσμο, χαμός γινότανε. Και τον είχαν οι καλόγριες μήπως περί πολλού. Μια φορά πήγα να μπω και είδα με τα μάτια μου ότι ο προηγούμενος που ήταν μέσα, του είχε αφήσει δύο πενηντάρικα πάνω στο γραφείο του.

Μου λέει ‘είσαι πολύ τυχερή που με βρήκες τώρα και δεν έχεις ξεκινήσει ακόμα την θεραπεία που σου δώσανε’. Έβαλε στον υπολογιστή το CD της μαγνητικής, το είδε».

Ακολούθησαν ραντεβού στο σπίτι της 34χρονης γυναίκας, όπου εκεί ο Νίκος Κοντοστάθης, έλαβε τα πρώτα από τα τρία «πακέτα» των χρημάτων που είχε ζητήσει συνολικά.

«Ήρθε εδώ πέρα με δυο – τρεις σακούλες πλαστικά μπουκάλια, τα οποία τα χρέωσε 13.000 ευρώ, μου πέρασε στον υπολογιστή με στικάκι, την προετοιμασία που θα έκανα πριν ξεκινήσω την διατροφή και την θεραπεία που ήταν για τρεις μέρες νηστική, θεονήστικη όμως. Να παίρνω κάτι ζεόλιθους και κάτι περίεργα πράγματα με κάτι φακελάκια που παίρνουν 90 ευρώ».

Η επόμενη περιγραφή του θύματος του ψευτογιατρού, έχει πολλά κοινά σημεία με τις περιγραφές άλλων θυμάτων. Η συνάντηση σε γνωστή ιδιωτική κλινική των Αθηνών, το ραντεβού σε γραφείο.

«Μας κλείνει ραντεβού για Αθήνα, στην (…) κλινική, μέσα σε ιατρείο, εννοείται έτσι; Όχι όπου κι όπου. Τον ζητήσαμε στην ρεσεψιόν, μας είπε μισό λεπτό, έρχεται αυτός, ήταν μόνος του και σε κάποια φάση μπαίνει και άλλος ένας γιατρός που πρέπει να ήταν δικό του το γραφείο, γιατί είχε και φωτογραφίες μέσα το γραφείο. Και τίποτα μας χαμογέλασε αυτός που μπήκε και ξαναβγήκε, δεν έκανε τίποτα».

Κι ύστερα, ο Κοντοστάθης την έστειλε σε άλλο διαγνωστικό κέντρο των Αθηνών για μία ακόμα «απαραίτητη» για εκείνον εξέταση. Και εκεί, εκτός από γραφείο, φαίνεται ότι του παρείχαν όλες τις διευκολύνσεις προκειμένου να μπορεί να δουλέψει σωστά.

«Μετά μας είπε ότι πρέπει να κάνεις μια θερμογραφία, και πήγαμε στην (…), φτάνουμε εκεί πέρα, ρωτάμε, για τον κύριο Κόντο έχουμε έρθει, μας λένε, ναι μισό λεπτό. Κατεβαίνει αυτός από πάνω, μας βρίσκει και λέει ‘θα σας κάνει εδώ πέρα η κοπέλα την εξέταση και μετά θα ‘ρθείτε πάνω στο γραφείο μου’. Και περνάμε στο γραφείο του κυρίου Κόντου.

Στέλνει, τον ανοίγει τον εσωτερικό υπολογιστή και του στέλνει η κοπέλα που μου την έκανε την εξέταση στον υπολογιστή του και μου την σχολιάζει μου λέει ‘να εδώ έχεις αυτό το πράγμα, εκεί έχεις το άλλο’.

Ευτυχώς, παρ’ ότι η γυναίκα δεν έκανε ποτέ τη θεραπεία που θα έπρεπε για την ασθένειά της, είναι καλά στην υγεία της. Αναγνώρισε τον Κοντοστάθη μόλις η φωτογραφία του δόθηκε στη δημοσιότητα και ήδη έχει απευθυνθεί στις Αρχές

(Visited 1 times, 1 visits today)
By