Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Ψηφίστηκε από την Επιτροπή της Βουλής το μεταναστευτικό νομοσχέδιο

Το δρόμο για την Ολομέλεια παίρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης για την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου μετά την έγκρισή του, κατά πλειοψηφία, από την αρμόδια επιτροπή.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν με τις διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, να βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής. Για αδιαφανείς διαδικασίες και «εξυπηρέτηση φίλων» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΙΝΑΛ μίλησε για «αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς».

Απαντώντας ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης επεσήμανε ότι οι έκτακτες συνθήκες επέβαλαν τέτοιες διαδικασίες και επικαλέστηκε την περίπτωση της Μαλακάσας, όπου μέσα σε έξι ημέρες δημιουργηθηκε νέα δομή για να υποδεχθεί τα 460 άτομα που ήρθαν από τα νησιά.

Το νομοσχέδιο στήριξαν με την ψήφο τους μόνον οι βουλευτές της ΝΔ.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης της θελκτικότητας της χώρας μας ως προορισμού προσφύγων και μεταναστών και σημείωσε ότι «η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος απαιτεί αποτελεσματικότητα, ευελιξία και διαρκή εγρήγορση».

Αναφερόμενος στους στόχους του νομοσχεδίου, είπε πως είναι η ουσιαστική μείωση των μεταναστευτικών ροών και ο περιορισμός των επιπτώσεων του προβλήματος στις τοπικές κοινωνίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By