Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τον Ρωμανό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για το «βραχιολάκι» από τον Αθανασίου

romanos2

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει δεκτό το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να παρακολουθεί από κοντά τα μαθήματα της σχολής του, φορώντας το ειδικό «βραχιολάκι».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη, ο κ. Αθανασίου είπε ότι, «αν αύριο εφαρμόσουμε τα βραχιολάκια κι εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις –που νομίζω ότι τις πληροί– τότε μπορεί να υλοποιηθεί».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απηύθυνε έκκληση στους γονείς του Ρωμανού να ξεκινήσει ο Νίκος Ρωμανός τα μαθήματά του εξ αποστάσεως, κάνοντας χρήση της τροπολογίας που τίθεται σήμερα προς ψήφιση και κατόπιν να συνεχίσει με το «βραχιολάκι». Σημειώνεται ότι το μέτρο έχει ψηφιστεί από τον προηγούμενο Οκτώβριο, ωστόσο ακόμη εκκρεμούν οι σχετικοί διαγωνισμοί.

Ο Νίκος Ρωμανός, πάντως, έχει κατηγορηματικά δηλώσει ότι η ψήφιση της τροπολογίας για εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων δεν θα σημάνει τη λήξη της απεργίας πείνας, που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου έναν μήνα (διανύει την 30ή ημέρα), αφού ο στόχος του είναι οι έξοδοι από τη φυλακή και η παρακολούθηση των μαθημάτων δια ζώσης. Χθες, ωστόσο, διαμέσου του συνηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση, ο 21χρονος κρατούμενος διεμήνυσε ότι δέχεται ως λύση το «βραχιολάκι».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By