Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Πτολεμαΐδα: Ανήλικοι έκλεψαν μηχανή και πήγαν για διαρρήξεις

Ως έμπειροι διαρρήκτες έδρασαν δύο ανήλικοι οι οποίοι έκλεψαν μια μοτοσικλέτα από την Θεσσαλονίκη όπου κατοικούν και πήγαν με αυτήν στην Πτολεμαΐδα, όπου άρχισαν να «ανοίγουν» σπίτια εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, σπάζοντας τους «αφαλούς» από τις κλειδαριές!

Οι δράστες κατάφεραν να εισβάλουν σε ένα διαμέρισμα από το οποίο έκλεψαν χρηματικό ποσό και διάφορα κοσμήματα αξίας 1.300 ευρώ, ενώ στη συνέχεια αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα δυο. Όμως, έγιναν αντιληπτοί, τράπηκαν σε φυγή και προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ για να επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη, καθώς είχαν εγκαταλείψει την κλεμμένη μηχανή.

Όμως, τους εντόπισαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τους πέρασαν χειροπέδες και τους προσήγαν στην Ασφάλεια Εορδαίας. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν δύο κατσαβίδια και ένα γαλλικό κλειδί, καθώς και διάφορα χρυσαφικά μέρος των οποίων προέρχονταν από την διάρρηξη και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, όπως και η μοτοσικλέτα την οποία είχαν κλέψει.

Οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν το Σάββατο στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για κλοπές από κοινού και περιλαμβάνει τους γονείς τους για παραμέληση της εποπτείας τους. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί από πού είχαν κλέψει τα υπόλοιπα χρυσαφικά που βρέθηκαν στην κατοχή τους και να διαλευκανθεί πλήρως η παράνομη δράση τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By