Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Public Issue: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές

Aύξηση κατά 1,5% της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ  για τις βουλευτικές εκλογές δείχνει  δημοσκόπηση της Pubilc Issue

ekloges1

Aύξηση κατά 1,5% της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ  για τις βουλευτικές εκλογές δείχνει  δημοσκόπηση της Pubilc Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει ποσοστό 29% έναντι 27,5% της ΝΔ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 10%, το ΚΚΕ με 7%, το Ποτάμι με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι ΑΝΕΛ με 4%, η ΔΗΜΑΡ με 3,5% και λοιπά κόμματα 6%.

Στην παράσταση νίκη το προβάδισμα εξακολουθεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ο προηγείται της ΝΔ με ποσοστό 48% έναντι 39%. Ωστόσο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η αναμέτρηση θα κριθεί με μικρή διαφορά.

Επίσης, το 36% θεωρεί ότι θα νικήσει η ΝΔ και το 35% ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, 13% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος με «μεγάλη διαφορά», ποσοστό που για τη ΝΔ βρίσκεται στο 3%.

Όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 44% έναντι 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 28%.

Στη δημοτικότητα των κομμάτων, την πρώτη θέση μοιράζονται με 36% η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ και ακολουθούν το ΚΚΕ (35%), οι ΑΝΕΛ (27%), το ΠΑΣΟΚ (21%) και η Χρυσή Αυγή (11%).

Στο θέμα της αναγκαιότητας διεξαγωγής πρόωρων εκλογών οι γνώμες είναι διχασμένες αφού το 50% υποστηρίζει ότι δεν χρειάζονται, ενώ το 48% υποστηρίζει το αντίθετο.

Ακόμη, το 64% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι τα πράγματα στη χώρα «πηγαίνουν προς λάθος κατεύθυνση», ενώ αισιόδοξο εμφανίζεται το 27% των ψηφοφόρων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By