Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Πυρά Άδωνι κατά της κυβέρνησης για τον ΕΝΦΙΑ

Αντί να τον μειώνουν τον αυξάνουν δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΣΚΑΪ.

280416150343_3554_1Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε την Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του για το θέμα του ΕΝΦΙΑ και τις ανατροπές της τελευταίας στιγμής.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «όχι μόνο δεν κατάργησε, αλλά αύξησε τον ΕΝΦΙΑ, ίσως και 1,5 εκατ. πολίτες θα πληρώσουν φέτος πολύ παραπάνω». Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι «καλούσαν τον κόσμο να μην τον πληρώνει και τώρα τον αυξάνουν κιόλας», αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να αυξήσει στα 3 δισ. την εισπραξιμότητα από 2,4 δισ. ευρώ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα δώσει ψεύτικες υποσχέσεις στο θέμα του ΕΝΦΙΑ. «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ΕΝΦΙΑ, είναι από τους λίγους σίγουρα εισπράξιμους φόρους που επιβάλλουν τα κράτη, όμως λέμε ότι με μείωση των δαπανών μπορεί να μειωθεί».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ακόμη ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 15%, ενώ τώρα έχουμε αύξηση 15%. «Με τις υγείες μας, πληρώνουμε 30% περισσότερο γιατί κάποιοι ψηφίσαν Τσίπρα» παρατήρησε δηκτικά.

«Υπάρχει ακόμη πολύ λίπος στο κράτος…» είπε και συμπλήρωσε ότι «είναι ηθικά απαράδεκτο να κόβουμε το ΕΚΑΣ των φτωχών ανθρώπων και να σπαταλούμε δημόσιο χρήμα… Στόχος της ΝΔ είναι η μείωση δημοσίων δαπανών και μείωση φόρων και για την ενίσχυση του επιχειρείν και για να κινηθεί η οικονομία». «Ο κ. Καμμένος έχει ξοδέψει για τις μετακινήσεις το με τα ελικόπτερα 30.000» πρόσθεσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By