Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

«Πυρά» κυβερνητικών κύκλων κατά ΝΔ: Καταρρέει και το τελευταίο επιχείρημα του Μητσοτάκη

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας αλλά και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσαν το μεσημέρι κυβερνητικοί κύκλοι, με «φόντο» τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Μετά τις τροπολογίες που κατέθεσαν Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, με τις οποίες ζητούν να διευκρινιστεί στο Συνταγματικό Νόμο της γείτονος αυτό που ούτως ή άλλως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα αλλά μόνο υπηκοότητα, καταρρέει με πάταγο και το τελευταίο επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη.

«Όπως είχε καταρρεύσει προ ημερών αυτό περί δήθεν «μακεδονικής μειονότητας», με σχετική τροπολογία στα Σκόπια που κάνει ξεκάθαρα λόγο για «ομογένεια», εναρμονιζόμενη με το άρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος», υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές.

«Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Γεννηματά, οι οποίοι εδώ και μήνες επικαλούνται τη δήθεν αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας ως άλλοθι για να μην στηρίξουν τη Συμφωνία, να πουν επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ότι και ο μόνος λόγος που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι γιατί ελπίζουν σε μία ύστατη ευκαιρία πρόκλησης πολιτικών εξελίξεων. Ματαιοπονούν!», κατέληξαν οι πηγές του Μαξίμου.

By