Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Πυρά Λυκούδη και Δανέλλη εναντίον Θεοδωράκη για τους χειρισμούς του στην κεντροαριστερά

Στο στόχαστρο των βουλευτών του μπήκε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τους χειρισμούς του στο θέμα της συνένωσης της κεντροαριστεράς

likoudis-danellis

Σε μία συνεδρίαση που κράτησε κοντά τέσσερις ώρες ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έγινε δέκτης παραπόνων και επικρίσεων από την κοινοβουλευτική του ομάδα η οποία του καταλόγισε ευθύνες για την έκβαση των συζητήσεων στο θέμα της συνένωσης της κεντροαριστεράς

Σύμφωνα με πληροφορίες ασκήθηκε κριτική (Σπύρος Λυκούδης, Σ. Δανέλλης κ.α) για τους χειρισμούς που έγιναν από την ηγεσία του Ποταμιού τις τελευταίες μέρες ωστόσο η συνεδρίαση έκλεισε με κοινή διάθεση όλων να συνεχιστεί η προσπάθεια για τη συγκρότηση νέου ενιαίου φορέα στο ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Όπως ανέφεραν κομματικές πηγές, τα στελέχη του Ποταμιού παραμένουν διατεθειμένα για διάλογο αλλά δεν ευθύνονται για το αδιέξοδο και πως τα πράγματα οδηγήθηκαν εκεί με επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Θεωρούν δεδομένο ότι ο ενιαίος φορέας θα είναι αυτόνομος και με σαφές στίγμα έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο εντοπίζουν τρία σημεία διαφωνίας:

  • Μετά την εκλογή αρχηγού και μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα θα πρέπει να πάψουν να έχουν πολιτική δραστηριότητα τα κόμματα.
  • Οσον αφορά την ψηφοφορία για την εκλογή του νέου αρχηγού να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο για να μην υπάρχει καχυποψία
  • Κι όσον αφορά στο επίμαχο θέμα της στρατηγικής συμμαχίων, το Ποτάμι θεωρεί ότι δεν μπορεί από τώρα να υπάρξει συμφωνία που θα δεσμεύει τον νέο αρχηγό και τον φορέα που θα δημιουργηθεί.

Κατά τις ίδιες πηγές, το Ποτάμι θα ξεκινήσει από Δευτέρα επαφές με τις κινήσεις και προσωπικότητες που συμμετείχαν στην Επιτροπή Διαλόγου και εκπόνησαν το προγραμματικό πλαίσιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)