Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πύργος: Οργή για τραπέζωμα 12 ατόμων με τη συμμετοχή δημάρχου και αντιδημάρχου

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία που κυκλοφόρησε για λίγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εν συνεχεία κατέβηκε λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε, στην οποία απεικονίζονται ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος του Πύργου να παρακάθονται σε συνεστίαση με 12 άτομα στη Σκαφιδιά Ηλείας, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούσαν ούτε προστατευτική μάσκα, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων έναντι του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ilialive.gr, στην επίμαχη φωτογραφία διακρίνονται ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Κοτσώνης καθώς και άλλοι που δεν φορούσαν μάσκα.

Η εικόνα προκαλεί αίσθηση, τη στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή το καθολικό lockdown αφενός, αφετέρου γιατί οι τοπικοί άρχοντες που θα έπρεπε να τηρούν πρώτοι τα μέτρα, δεν φαίνεται να δείχνουν τον ίδιο ζήλο.

Υπό το πρίσμα αυτό, υπήρξαν αντιδράσεις από στελέχη της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Πύργου. Ο επικεφαλής της παράταξης «Μπορούμε» Στάθης Καννής σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Πώς ο αιρετός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας και Αστυνομικός που παραβιάζει το νόμο θα μας επιβάλλει πρόστιμα σε μας τους απλούς πολίτες; Πώς ξοδεύει χιλιάδες ευρώ σε μάσκες και αντισηπτικά και μέτρα προστασίας όταν δεν τηρούνται οι απλοί κανόνες για την διασπορά του κορωνοϊού; Με τα αυτοκίνητα του Δήμου μετακινήθηκαν; Πού είναι ο Εισαγγελέας;».

Ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Μπέλτσος της παράταξης «Πύργος – Έργο Πολιτών» του Αντώνη Καράμπελα, με ανάρτησή του στα social media ανέφερε τα εξής:

«Όταν έχεις την τιμή να είσαι ο πρώτος πολίτης ενός Δήμου, όταν έχεις και την ιδιότητα του ιατρού όπερ σημαίνει ότι γνωρίζεις την σοβαρότητα του ζητήματος του κορωνοϊού και της διασποράς αυτού, όταν έχεις σηκώσει το λάβαρο για την υπεράσπιση των μέτρων που εφαρμόζονται για την πανδημία, θα πρέπει μέτα από όλα αυτά, να είσαι ο πρώτος (όπως και οι συνεργάτες σου) που θα αποτελείς το καλό παράδειγμα προς τους υπόλοιπους δημότες!!είναι αδιανόητο να καλείς ορθά τους πολίτες να προσέχουν και να εφαρμόζουν τα μέτρα και εσύ να είσαι ο πρώτος που δεν τα εφαρμόζει και πραγματικά να προκαλεί το κοινό αίσθημα.

(Η συμμετοχή σε τραπέζι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με αριθμό ατόμων που υπερβαίνει αυτά που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, να μην τηρούνται αποστάσεις, μέτρα προστασίας, κ.λπ.). Ειδικά την συγκεκριμένη περίοδο που όλος ο κόσμος είναι πιεσμένος από τα μετρά που εχουν ληφθεί για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού. Πραγματικά τραγικό…».

pyrgos.jpg

(Visited 1 times, 1 visits today)
By