Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο στην Τσεχία: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε νοσοκομείο της βορειοανατολικής πόλης της Τσεχίας Οστράβα, σύμφωνα με την αστυνομία.

H αστυνομία αναζητεί τον ύποπτο που άνοιξε πυρ, όπως ανέφερε στο Twitter. Δύο άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά από την επίθεση. Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας έκανε λόγο σε δηλώσεις του για «πολλούς νεκρούς».

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου που αναζητείται, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών στον εντοπισμό του και συνιστώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αντιμετώπισή του.

Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι ο άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ στην πτέρυγα των εξωτερικών ιατρείων. Σύμφωνα με το site Seznam Zprávy, o δράστης έχει τραπεί σε φυγή και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα πρόκειται για έναν άνδρα με κόκκινο μπουφάν και ύψος περίπου 1,80.

Το ίδιο site αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου, το οποίο έχει αποκλείστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει δοθεί εντολή στους ασθενείς να παραμείνουν στα δωμάτιά τους. Εκτός από τον χώρο του νοσοκομείου η αστυνομία έχει αποκλείσει και τον χώρο του διπλανού Πανεπιστημίου.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας Adam Vojtěch είπε στο Seznam ότι επιστρέφει εσπευμένα στην χώρα από το εξωτερικό. Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες ο υπουργός βρίσκεται στο Ριάντ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By