Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

«Μετά το φόνο σκέφτηκα να αυτοκτονήσω»-Τι είπε στην απολογία του ο 51χρονος

«Το όπλο το βρήκα από κάποιον που μου σύστησε άλλον ο οποίος μπορούσε να με προμηθεύσει. Το αντάλλαξα με ένα όπλο αντίκα του 1880 που είχα οικογενειακό κειμήλιο και μου έδωσε το περίστροφο. Η οικογένειά μου έλειπε γι αυτό αποφάσισα να το κάνω για να μην κινήσω της υποψίες τους.

Πήγα κοντά στο σπίτι του στο Ψυχικό με το δικό μου αυτοκίνητο και το πάρκαρα κοντά στο σπίτι του σε έναν παράπλευρο δρόμο. Κινήθηκα με τα πόδια στα στενά και έκανα βόλτες γύρω από το σπίτι. Λίγα λεπτά αργότερα είδα να ανοίγει η γκαραζόπορτα και να βγαίνει η Μερσεντές. Έτρεξα γρήγορα για να μην φύγει, είδα ότι οδηγούσε αυτός και πυροβόλησα το αριστερό τζάμι του οδηγού. Εκείνος βγήκε έξω να ξεφύγει και τον πυροβόλησα άλλες τέσσερις φορές. Εκείνη την ώρα τα έβλεπα όλα μαύρα δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Στη συνέχεια έτρεξα προς το αυτοκίνητό μου μέσα από το στενά. Το όπλο το πέταξα σε ένα φρεάτιο. Αργότερα παραβρέθηκα σε μία κοινωνική εκδήλωση με συγγενείς και φίλους κοντά στην περιοχή του Ψυχικού. Όλες αυτές τις ημέρες δεν κοιμόμουν. Μετά την δολοφονία σκέφτηκα να αυτοκτονήσω αλλά δεν βρήκα την δύναμη».

Τα παραπάνω αποτελούν μέρη της απολογίας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 51χρονου κατασκευαστή, που στις 8 Σεπτεμβρίου, σκότωσε τον 57χρονο φαρμακοποιό στο Ψυχικό. Ισχυρίστηκε επίσης, ότι ήταν φίλοι με το θύμα, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, όταν το 2008, ένα τρίτο άτομο, το οποίο του όφειλε χρήματα ήθελε να δανειστεί προκειμένου να τον εξοφλήσει και εκείνος του πρότεινε τον φαρμακοποιό. Ο δράστης υποστήριξε ότι έλαβε 300.000 ευρώ από τον φαρμακοποιό και υπέγραφε εκείνος επιταγές και χρεόγραφα για λογαριασμό του τρίτου προσώπου, με το ποσό να δεσμεύεται ότι θα αποπληρωθεί το 2010. Η αποπληρωμή δεν γινόταν, με τον φαρμακοποιό να είναι απαιτητικός προς τον κατασκευαστή για την αποπληρωμή του χρηματικού ποσού. Ο φαρμακοποιός διεκδίκησε τα χρήματά του δικαστικά και τον Φεβρουάριο του 2018 βγήκε απόφαση δικαστηρίου για τον πλειστηριασμό οικίας του 51χρονου κατασκευαστή στην Γλυφάδα. Το καλοκαίρι έγινε ο πλειστηριασμός και το σπίτι πέρασε στην κυριότητα του φαρμακοποιού, ωστόσο δεν είχε εκτελεστεί ακόμη η απόφαση με δικαστικό επιμελητή.Τότε ο 51χρονος κατασκευαστής θεώρησε ότι ήταν αδικημένος και επεξεργαζόταν τρόπους για να βρει λύση.

«Προσπαθούσα να μιλήσω μαζί του και να διακανονίσουμε την οφειλή, αλλά μάταια εκείνος ήταν ανένδοτος» υποστήριξε ο δράστης.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν διαπιστώσει ότι το έγκλημα είχε έντονο συναισθηματικό στοιχείο, ενώ από την οικογένεια του θύματος είχαν αντλήσει στοιχεία για τον φερόμενο δράστη και τις εκκρεμείς υποθέσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο για την δολοφονία.

Το αυτοκίνητο του δράστη εντοπίστηκε σε κάμερες ασφαλείας όπως και ο ίδιος, ακολουθήθηκε η πορεία του, ενώ από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αναλύθηκε το υλικό και προέκυψαν τα δύο από τα τέσσερα αριθμητικά ψηφία της πινακίδας κυκλοφορίας του οχήματος που ανήκε στον δράστη. Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν στα γραφεία της αρμόδιας υπηρεσίας, όπου ομολόγησε την πράξη του και έδωσε τους δικούς του απολογητικούς ισχυρισμούς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By